Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2009. gada 20. februāris

Viena diena Latvijā- bibliotēkās

Jelgavas bibliotēkas šodien saņēma jauku dāvinājumu - fotoalbumu "Viena diena Latvijā", kas Pārlielupes bibliotēkas lasītājiem būs pieejams marta sākumā.
Tā ir 4.45 kg smaga, 520 lpp. bieza. Izdevumā apkopotas profesionālo fotogrāfu un fotoamatieru radītās fotogrāfijas no 1987. gada 28. augustā notikušās akcijas „Viena diena Latvijā” un no 2007. gada 31. augustā notikušās akcijas „Viena diena Latvijā. Pēc 20 gadiem”. Tās atspoguļo laikmetu, tā brīža valsts iekārtu, vidi un cilvēku dzīvesstāstus. Fotogrāfijās ir fiksēta Latvija ar 20 gadu intervālu, ar atšķirīgu laika izjūtu, pasaules uztveri, dzīves ritmu. Fotogrāfiju atlasi veica un fotoalbuma «Viena diena Latvijā» mākslinieciskā veidola autors ir mākslinieks Juris Petraškevičs.

Grāmatu 50 latu vērtībā mēs paši nevarētu iegādāties. Tāpēc patīkami, ka biedrība Viena diena.lv un Jāņa Rozes apgāds saskaņā ar Draudzīgā aicinājuma dienas tradīciju dāvina to gandrīz 2000 Latvijas bibliotēkām.
1935. gada 28. janvārī Latvijas Republikas Ministru prezidents Kārlis Ulmanis iedibināja Draudzīgā aicinājuma dienas tradīciju, kurā lauku bibliotēkām, skolām, biedrībām, pagastu namiem tika dāvinātas grāmatas, gleznas un mākslas darbi, kā arī sniegts cita veida atbalsts. Draudzīgā aicinājuma tradīcija Latvijā ir atjaunota kopš 1994. gada.

Jelgavas pilsētu un rajona bibliotēku sponsors ir Liepiņu ģimenes uzņēmums SIA "GRB investīcijas".


Internetā var gūt ieskatu 1987. gada fotoakcijā, kā arī akcijā Mana viena diena Latvijā.
Pasākuma norisi var redzēt šeit:)

4 komentāri:

Anonīms teica...

Kāds tam SIA un Liepiņiem sakars ar "Viena diena Latvijā" dāvinājumu?

Anonīms teica...

Nu Liepiņi ir šīs SIA īpašnieki un šī dāvinājuma finansētāji Jelgavas pilsētas un rajona bibliotēkām. Katrā rajonā biedrība "Viena diena.lv" sameklē, kas reāli nofinansēs dāvinājumu. Prezentācijā tas tika pateikts, tas ir publicēts arī partijai piederošajā mēdijā "jelgavnieki.lv", citēju "Jelgavas rajonā šajā misijā viņiem palīdzēja SIA «GRB investīcijas»".

Anonīms teica...

Ja nu vienīgi SIA līdzfinansējums izpaužas kā grāmatu izvadāšana rajona bibliotēkām no Jelgavas centra... Jo, cik zinu, biedrība grāmatas DĀVINĀJA un arī pati nogādāja rajona galvenajām bibliotēkām.

Anonīms teica...

Maldīgs pieņēmums:)