Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2009. gada 13. februāris

2008.gada bilance

2008.gads bibliotēkai bija nozīmīgs ar līdzdalību divos konkursos un trīs projektos, kā rezultātā bibliotēka ieguva sešus datorus, piesaistīja jaunus apmeklētājus un lasītājus. Lasītāju skaits palielinājās par 16,67%, bet apmeklējumu skaits par 72,14%.
Nostiprinājās sadarbība ar skolām un pirmskolas iestādēm. Gads iezīmējās arī ar jauniem pakalpojumiem - krāsu izdruku, attēlu skanēšanu, faksu sūtīšanu un saņemšanu, bet gada nogalē arī ar lasītāju fotografēšanu pie Ziemsvētku egles.
2008.gads bija arī liels mācību laiks, īstenojot projektu "Trešais tēva dēls". Bibliotēka ir kļuvusi par iecienītu vietu mācībām, atpūtai un randiņiem.

4 komentāri:

Jānis Ziediņš teica...

ja nav noslēpums, ko jūs skaitiet iekšā rādītājā "apmeklējums", un kā tas tiek uzskaitīts?

Anonīms teica...

Nu tur mums nav jādomā, jo tas ir definēts oficiālajā LNB veidlapā par konkrētā gada statistiku: Apmeklējumu skaits ir "Bibliotēku tieši, telefoniski un virtuāli apmeklējušo personu skaits." Respektīvi, gadā reģistrēto lasītāju gada laikā bibliotēkas apmeklējuma reizes. BET virtuālie apmeklējumi ir: "Attālināts bibliotēkas tīmekļa vietnes apmeklējums neatkarīgi no tālāk skatīto elementu skaita.", tātad unikālo apmeklējumu skaits:)

Anonīms teica...

Randiņi arī tiek uzskaitīti?:)

Anonīms teica...

Nu, ja mums būtu elektroniskie vārti, tad jau tiktu uzskaitīti visi, kas ienāk pa bibliotēkas durvīm:) Nu bet tik lepni mums nav, tāpēc uzskaita tikai tos,kam sniedz kādu bibliotekāro pakalpojumu. Taču mēs ievērojam,ko cilvēki vispār pie mums te dara. Un uz randiņiem nāk visu vecuma ļaudis, ne tikai pusaudži. manuprāt, tas ir feini:)