Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2009. gada 30. janvāris

Piedzīvojumi bibliotēkā

Nupat noslēdzās Jelgavas 4.vidusskolas Bērnu žūrijas 35 ekspertu piedzīvojumi Pārlielupes bibliotēkā.
Pēc savstarpējas iepazīšanās un bibliotēkas visu telpu apskates lasīšanas eksperti godam izturēja Ivetas Skapstes sagatavoto 20 jautājumu viktorīnu par izlasītajām grāmatām. Pēc tam 5.-9.klašu skolēni uzsāka spēli "45 minūtēs apkārt Eiropas Savienībai", bet jaunākie iepazinās ar bibliotēkas emuāru, tā apkopotajiem e-resursiem un apguva dažas ābeces gudrības par grāmatu meklēšanu katalogā.
Stihiski izveidojās zīmētāju komanda, kurai bija savs priekšā lasītājs. Pēc vairāku stundu darbošanās bērni mielojās ar kūku un citiem kārumiem, ko paši bija sarūpējuši. Noslēgumā vairums bērnu skatījās multfilmu "Madagaskara", bet citi bija ieklīduši interneta plašumos. Pasākumā uz brīdi ielūkojās arī laikraksta "Jelgavas Vēstnesis" korespondenti. Lielākā daļa bērnu uzzināja daudz jauna par Pārlielupes bibliotēku un izteica vēlmi reģistrēties par lasītājiem, daži pat atlasīja grāmatas.

Nav komentāru: