Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2009. gada 13. februāris

Krēsla ir klāt!

Pēc lasītāju lūguma nopirkti papildus Stenijas Meieres grāmatas "Krēsla" eksemplāri. Tagad to var izlasīt visās Jelgavas Zinātniskās bibliotēkas filiālēs. Grāmata ir par jaunas meitenes un vampīra mīlestības spēku. Par meitenes vēlmi mainīt savu dzīvi un kļūt pat vampīru, bet vampīra pūles uzturēt meitenē dzīvību un pasargāt viņu no citiem un sevis paša. Grāmatas popularitāti veicina arī filma "Krēsla" pēc romāna motīviem. Rakstniece ir sarakstījusi romānu- sāgu piecās grāmatās. Pagaidām latviski tulkota tikai pirmā grāmata, bet martā filmu industrija uzsāks otrā romāna filmēšanu. Grāmata ir tik labā valodā un saistoši uzrakstīta, ka nav iespējams atrauties:) Angļu valodā grāmatas bibliotēkā gan nav, to vajadzēs vai nu nopirkt pašiem vai aizņemties no citiem, kam tā jau ir. Ne visi spēs sagaidīt latvisko tulkojumu, es tai skaitā:) Anotācija par grāmatu šeit, bet recenzija šeit.

3 komentāri:

Maija teica...

Re, ko es atradu: "Apgāds Zvaigzne ABC informē, ka otrdien, 24.02.09. no plkst. 20:00 visās Zvaigznes grāmatnīcās tiks uzsākta Stefanijas Meieres romāna, Krēslas sērijas otrās grāmatas „Jauns mēness” tirdzniecība." Man ir aizdomas, kas es skriešu stāvēt rindā! :) Esmu izrāvusi cauri gan pirmo grāmatu latviski, gan pārējās 3 angliski, un tagad es lasu nepabeigto "Pusnakts sauli", kas ir tā pati "Krēsla", tikai sarakstīta no Edvarda skatu punkta un diemžēl tā arī nav pabeigta, jo daļa no tās nelegāli parādījās internetā un autore paziņoja, ka uz laiku rakstīšanu pārtrauc. Tikām pārējie var jau publiskoto grāmatas daļu lasīt viņas mājas lapā (stepheniemeyer.com).
Nu, ko lai saka - aizgāju uz filmu un saslimu :) Momentā izrāvu cauri visas grāmatas, atradu disku ar filmas mūziku (dzied Muse, Linkin Park u.c.) un faktiski pēdējās 2 nedēļas dzīvoju Bellas un Edvarda pasaulē. Es nebiju domājusi, ka pēc Harija Potera tik ātri atradīšu citu "pielūgsmes objektu". Bet nekad nesaki nekad :) Cik grāmata ir vērtīga kā literatūra, es neņemos spriest, taču tā uzrunā ne tikai pusaugu skuķus, kā nezinātāji varētu iedomāties, bet paņem savā varā arī citus vecumus. Jo tīra mīlestība un romantika nepazīst vecuma robežas. Un arī Romeo un Džuljeta bija tikai pusaudži.

Anonīms teica...

Maija, paldies par info!Strauji gan tulko:) Atradu info,ka līdz 15.februārim ikviens var piedalīties konkursā par "Krēslas" saturu, jautājumi viegli, un vinnēt nākamo grāmatu - Jauns mēness. Aizpildi anketu, nebūs jāstāv rindā:)
http://www.zvaigzne.lv/lv/apgads-zvaigzne-abc/aktualitates/article.php?id=21032

Anonīms teica...

Apgāds "Zvaigzne ABC"raksta: "Tikai 24.02.09. no plkst. 20:00 līdz 22:00 visās Zvaigznes grāmatnīcās,atnākot ar tulpi, varēs iegūt 10% atlaidi grāmatai “Jauns mēness”.Atlaide attiecas tikai uz vienu grāmatu.
Tikai “Latvijas grāmatu izstādes 2009” laikā Ķīpsalā no 26.02. līdz 1.03., Zvaigznes stendā varēs saņemt īpašo kuponu, kas garantēs atlaidi „Krēslas sērijas” trešās grāmatas “Aptumsums” iegādei."
Viss teksts adresē: http://www.zvaigzne.lv/lv/apgads-zvaigzne-abc/aktualitates/article.php?id=22795