Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2008. gada 1. oktobris

Septiņas zāles kā ārstēt plānu naudas maku

"Bagātība, tāpat kā koks, izaug no sīkas sēkliņas. Un šī sīkā sēkliņa, no kuras izaugs tavs bagātības koks, būs tā pirmā vara ripiņa, kuru tu ietaupīsi, vispirms samaksājot sev. Jo drīzāk šo sēkliņu iestādīsi, jo ātrāk izaugs tavs koks. Un, jo rūpīgāk šo koku kopsi un laistīsi ar pastāvīgiem ietaupījumiem, jo drīzāk varēsi apmierināts snaust tā veldzējošā ēnā."


Vērtīgi padomi, kā ārstēt plānu naudas maku atrodami grāmatā Bagātākais vīrs Babilonijā.
Autors ar interesantu sižetu uzskatāmi parāda, ka daudz naudas ir tiem, kas izprot naudas iegūšanas pamatlikumus:


1.Sāc savu maku piepildīt.
No visa nopelnītā atliec desmito daļu sev - nākotnes uzkrāšanai, maka piepildīšanai nevis tērēšanai.


2.Kontrolē savus izdevumus.
Atdali vajadzības no vēlmēm. Kontrolē savus izdevumus tā, lai, neiztērējot vairāk par deviņām desmitdaļām no nopelnītā, pietiktu naudas gan nepieciešamām lietām un izpriecām, gan saprātīgu vēlmju apmierināšanai.


3.Liec naudai vairoties.
Liec katrai monētai strādāt, lai tā varētu atražot sev līdzīgas un palīdzētu tikt pie ienākumiem, pie tās bagātības straumes, kas nepārtraukti plūstu tavā makā. Mūsdienās visvienkāršākais- noliec naudu bankas depozītā.


4.Sargies bagātību zaudēt.
Neveiksme mīl lētticīgos. Naudai jānodrošina stingra aizsardzība, citādi tā var zust. Tāpēc ir gudri mācīties to aizsargāt, kamēr tās vēl maz. Pirms ieguldi naudu, jābūt garantijai par pamatkapitāla drošību. Sods par risku parasti ir zaudējums.Ja aizdodi kādam naudu, pārliecinies, vai viņš būs spējīgs to atdot.


5.Ieguldi naudu ienesīgā uzņēmumā.
Ienesīgs uzņēmums ir pašam savs nams.

6.Nodrošini savus ienākumus.
Nodrošini savas vecumdienas un savu ģimenei savlaicīgi. Uzkrājumi nav izmantojami ne paša krājēja dzīves, ne kāda uzņēmuma pastāvēšanas laikā. Tiem jābūt neaizskaramiem kā Valdnieka tronim. Taču kādu dienu, kad pats ģimenes galva būs devis aizsaules ceļos, šie uzkrājumi kļūs par lielu svētību katram ģimenes loceklim. Tāpēc visiem spēkiem vairo mantojumu saviem pēctečiem.


7. Palielini iespēju pelnīt.
Jo vairāk ir zināšanu, jo vairāk var nopelnīt. Attīsti savas spējas un talantus, mācies un kļūsti gudrāks, veiklāks, amatā prasmīgāks. Cieni sevi un atdod parādu, cik drīz vien iespējams, kā arī nepērc to, ko nevari atļauties samaksāt.


Labāk lieku reizi piesargies nekā lieku reizi nožēlo.


Autors ar saistošu sižetu dod recepti, kā rīkoties cilvēkam, kurš iestidzis parādu jūgā. Vienmēr sev jāatliek desmit procenti no visa, kas nopelnīts, nākotnes nodrošināšanai, divdesmit procenti jāizlieto parādu/ kredītu atmaksai, bet ar 70% nopelnītā jānodrošina savas ģimenes iztikšana.

Nav komentāru: