Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2008. gada 1. oktobris

Pirmās kārtas atbildes, otrās kārtas jautājumi

Noslēgusies pirmā kārta, pareizās atbildes nekur netiku manījusi, domāju, ka daudzus tas varētu interesē. Un tā, pareizās atbildes ir:


1. Non possumus (kategorisks atteikums); 2. Ēvalds Valters (ar pseidonīmu Ints Baltarājs); 3.1646. gadā; 4.Visindīgākā sēne ir zaļā mušmire; 5. Staburags; 6. Senlatvju kareivis izdzēš lāpu. Fragments no prezidenta J. Čakstes kapa pieminekļa, Rīgā II Meža kapos.


Otrā kārta rit jau kādu laiciņu. Jautājumi ir diezgan viegli, vienīgi dzejolis tik viegli nedodas rokās. Taču, ja meklē nevis pēc pilnas rindiņas teksta, bet pēc rindiņas otrā vai trešā vārda vai to abu kombinācijas, atbilde ātri vien atrodas:)


Iegūti jauni fakti, uzlabota meklēšanas tehnoloģija. Lasītājiem tīri labi padodas meklēšanas process. Nedaudz gan jāpaseko, vai konkursanti izprot jautājumu. Taču tāds jau ir konkursa mērķis- iepazīt datu bāzi Letonika.lv un apmācīt lasītājus to izmantot. Šai ziņā konkursa jautājumi ir lieliski. Līdz ar to lasītāju un bibliotekāru sadarbība nostiprinās.


Arī tu vēl vari pieslēgties konkursam. Kārtas gan ir piecas, taču vērtēs tikai četru rezultatīvāko kārtu atbildes, tā ka nekas nav zaudēts. Pavisam būs 16 uzvarētāji, pa četriem katrā reģionā. Mēs esam Dienvidu reģionā, līdz ar to nekonkurējam ar citiem reģioniem.

Nav komentāru: