Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2008. gada 18. oktobris

Klausies Prāta Vētru bez maksas

Varbūt kāds ir pamanījis, varbūt kāds nav, taču ir vērts tuvāk papētīt populārās latviešu grupas Prāta Vētra (Brainstorm) oficiālo mājas lapu. Tur ikviens var klausīties Prāta Vētras diskus bez maksas un tie, kas vēlas dziedāt līdzi, tur var atrast arī dziesmu vārdus, kurus var arī izdrukāt.

Mūzika ir sakārtota pa diskiem. Tur ir gan jaunākais disks
"Tur kaut kam ir jābūt", gan arī vecie labie "Četri krasti", "Kaķēns, kurš atteicās no jūras skolas", "Dienās, kad lidlauks pārāk tāls", "Veronika" un citi, kā arī dažādi kopprojekti.

Pēc idejas tas strādā ļoti vienkārši - ja gribi klausīties mūziku, tad atver iekāroto disku un spied uz "Mūzika", ja gribi dziesmu vārdus, tad spied uz "Teksti". Mūzika tiešām ir labā kvalitātē un ja datoram ir daudz maz pieņemamas tumbas, tad var klausīties mūziku tik pat labi, kā no diska.

Ir gan kāds āķis - šim virtuālajam mūzikas atskaņotājam piemīt dažas dīvainības - nav iespējams reizē atvērt mūziku un tekstu, jo, kolīdz vērsi vaļā vārdus, mūzika apklusīs. Taču to var apiet, ja mūziku un tekstu atver divās atsevišķās lapās. Tāpat arī, ja dziesmu pārtrauksi pusceļā un gribēsi klausīties kādu citu, tas neies krastā - vienalga skanēs tā, ko pirmo izvēlējies un kad tā beigsies, sāks skanēt atkal no jauna. To var apiet tad, ja mūzikas logu aizvērsi un atkal atvērsi no jauna un es ieteiktu
uzreiz saklikšķināt visas dziesmas, kuras vēlēsies klausīties un tad obligāti uzspiest uz "Atskaņot atzīmētās dziesmas" loga apakšmalā. Tad, kolīdz beigsies pirmā atzīmētā dziesma, sāksies nākamā. Katru dziesmu var rullēt uz priekšu, atpakaļ un apstādināt. Diemžēl fukcija, kas paredzēta pārlēkšanai uz nākamo vai iepriekšējo dziesmu, reizēm nestrādā. Tāpat arī man šķiet, ka dažas dziesmas tomēr var arī neskanēt. Tā, piemēram, man neizdevās atskaņot "Cкользкие улицы". Ja tev tas izdodas, padod ziņu - kas tur bija par triku :) Katrā ziņā arī šīs diesmas fani var nebēdāt, jo to var noskatīties video klipu sadaļā.

Tomēr, ņemot vērā šo lielisko iespēju klausīties iemīļotās dziesmas labā kvalitātē un bez maksas, laikam ir grēks sūroties par dažām nepilnībām, kas reizēm parādās un reizēm neparādās. Priecīgu klausīšanos! :)

1 komentārs:

Anonīms teica...

Prātīgie zēni rullē!:)