Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2008. gada 22. oktobris

Jelgava saglabā līderes pozīcijas

Letonikas konkursā ar maksimālo punktu skaitu pēc divām kārtām ieguvuši 566 Latvijas bibliotēku lasītāji un darbinieki. Cīnu par uzvaru turpina 151 pamatskolēns (tai skaitā Dienvidu reģionā -54), 48 vidusskolēni ( tai skaitā Dienvidu reģionā- 13), 168 pieaugušie lasītāji (tai skaitā Dienvidu reģionā -56) un 199 bibliotekāri (tai skaitā Dienvidu reģionā- 70).

Vislielākā konkurence joprojām ir Dienvidu reģionā, bet viszemākā Ziemeļu reģionā.
Dienvidu reģionā maksimālo punktu skaitu ieguvuši 193 konkursanti, (te pārliecinoša līdere ir Jelgavas pilsēta un rajons - 82), Austrumu reģionā- 162 (līderis ir Preiļu rajons - 59), Ziemeļu reģionā- 124 ( te līderis ir Limbažu rajons - 37). Viszemākā aktivitāte ir Rietumu reģionā - 87 konkursanti, tur līdere ir Ventspils pilsēta un rajons ar 23 konkursantiem.
Arī rajonu griezumā pārliecinošs līderis ir Jelgavas pilsēta un rajons (82), tai seko Preiļu rajons (59) un Bauskas rajons (51).
Vismazāk konkursā piedalās un maksimālo punktu skaitu ieguvušas ir Jūrmalas pilsētā (2), Talsu rajons (3) un Tukuma rajons (4), visi no Rietumu reģiona.
Līdz ar to katrā reģionā ir dažāds konkurentu skaits un izredzes uz balvām.
Dienvidu reģionā par uzvaru cīņu turpina Jelgavas pilsētas un rajona lasītāji: 25 pamatskolēni, 7 vidusskolēni, 25 pieaugušie lasītāji, kā arī 25 bibliotekāri. Ar katru kārtu konkurentu skaits var mainīties, acīmredzot spraiga cīņa notiks līdz papildkārtai.

4 komentāri:

Anonīms teica...

Jūrmala, Talsi un Tukums ir no Rietumu reģiona, nevis Ziemeļu.

Anonīms teica...

No Jelgavas puses skatoties tie gan atrodas Ziemeļos.:)

Veneranda teica...

Paldies par acīgumu, jau izlaboju. Vispār savādi organizatori iedalījuši rajonus reģionos- pie Dienvidu reģiona ir Rīgas rajons, bet pie Ziemeļu reģiona Rīgas pilsētas, tāpēc pēc pirmās kārtas satraucos, kad nevienu rīdzinieku neredzēju:)

Anonīms teica...

Jelgavas Zinātniskā bibliotēka rullē!!!