Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2008. gada 18. oktobris

Kas ir akciju tirgus un kā pelnīt ar akcijām

"Neatkarīgi no tā, kādus teicienus ikdienā lietojat, runājot par naudu, ar to tik un tā kaut kas ir jādara. Vienkāršākais – iztērēt. Otra iespēja ir atlikt un tērēt vēlāk. Trešā iespēja ir pamēģināt vairot kapitālu un kļūt bagātākam. Tieši šajā brīdī parādās atšķirība – to, kas prot naudu tērēt, ir daudz, bet to, kas pret naudu izturas kā pret kapitālu un prot veiksmīgi pavairot, – daudz mazāk. Naudas pelnīšana ir prasme. Labā ziņa – to var iemācīties" - ar šādu ievadu pie saviem lasītājiem vēršas Latvijā pirmā elektroniskā rokasgrāmata par investīcijām akciju tirgū "10:00 – 14:00. Vērtspapīru tirgus. Latvijas pieredze 2008", ko izdevusi Rīgas Fondu birža.


Grāmata vienkāršā un saistošā valodā izskaidro, kas ir vērstpapīru tirgus un kā tas darbojas, ko būtu vēlams likt aiz auss, pirmo reizi ieguldot akcijās, kā novērtēt risku, izstrādāt savu stratēģiju, un pieņemt lēmumus par akciju iegādi, kā izvēlēties savu brokeri, kad pirkt un kad pārdot un kā rīkoties akciju īpašniekiem krīzes laikā. Šī grāmata būs piemērota gan tam, kurš ir iesācējs, gan tam, kurš domā, ka visu zina, gan vienkārši ziņķārīgajiem. Rokasgrāmatā savus padomus un skaidrojumus sniedz 12 Latvijā pazīstami eksperti, viņu vidū arī Parex Asset Management prezidents Roberts Idelsons, Rīgas Fondu biržas valdes priekšsēdētāja Daiga Auziņa-Melalksne un Ieguldījumu brokeru sabiedrības Finasta Latvijas nodaļas vadītājs Andrejs Martinovs.


Grāmata pieejama gan latviešu, gan krievu valodā.


Grāmatas saturs: Par ko vērts padomāt pirms akciju pirkšanas, Kā darbojas akciju tirgus, Kā noteikt savu riska līmeni, Kā tirgoties pašam, izmantot brokeri vai līdzekļu pārvaldnieku, Kā izvēlēties savu ieguldījumu stratēģiju, Kā izvēlēties akcijas, Kā analizēt informāciju par uzņēmumu un tā akcijām, Kā strādāt krītošā tirgū, Kas ir IPO jeb sākotnējais akciju piedāvājums, Psiholoģiskie faktori, ieguldot akciju tirgū, Ar ko vēl var tirgoties vērtspapīru tirgū, Kā salīdzināt dažādu valstu vērtspapīru tirgus.

1 komentārs:

Veneranda teica...

Grāmata ir ļoti vērtīgi tieši tagad, kad trako krīze, un cilvēki jūtas apmulsuši, ko darīt ar saviem ietaupījumiem. Vērtīgi ir arī teorētiski apgūt akciju tirgus procesu. Eksperti iesaka izmēģināt ar nelielām summām un mierina, ka iesācējiem parasti veicas.
Divas žurnālistes ar interesantiem dialogiem un izceltiem citātiem padara šo grāmatu par saistošu un viegli uztveramu. Un svarīgi, ka autori ļauj ikvienam to izdrukāt un lietot nekomerciāliem mērķiem. Tātad tieši bibliotēkās tā var atrasties arī izdrukātā un iesietā veidā kā uzziņu un mācību līdzeklis.

Grāmatas nozīmi izceļ Māris Avotiņš, "Hansabankas" valdes priekšsēdētājs:
"Šī ir pirmā grāmata Latvijā, kurā skaidrā un saprotamā veidā apkopota visa pamatinformācija, kas nepieciešama topošajam investoram. Vēl viena būtiska šīs grāmatas priekšrocība- tā ir ne tikai pirmā grāmata par investīcijām akciju tirgū, bet arī pirmā elektroniskā grāmata par šo tēmu, tādējādi arī pēc formas tā atbilst mūsdienu laika garam."