Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2008. gada 13. janvāris

Bērnu žūrija beigusi darbu

2007.gadā Bērnu žūrijā tika iesaistīti 22 eksperti. Lielākā daļa- 18 skolēni akcijā piedalījās pirmo gadu, atkārtoti - trīs skolēni, bet ilgstoši- viens skolēns. Pārsvarā eksperti ir krievu tautības bērni, kuriem tādējādi uzlabojās latviešu valodas prasme. Tika iesaistīti visu vecuma bērni:1.-2.klase- 4 skolēni; 3.-4.klase- 5 skolēni; 5.-7.klase- 8 skolēni; 8.-9. klase- 5 skolēni.

Par interesantākajām grāmatām tika atzītas četras: Vilcēns Varis, Faraona cigāri, Š.Pero Pasakas, Ko darīt, Anna?

Tika noteikti trīs uzvarētāji: visjaunākais eksperts- pirmsskolnieks Artūrs Kozlovs, kuram māte visas grāmatas lasīja priekšā, Ivanova Svetlana no 6.vidusskolas un Sarmīte Jēgere no internātskolas. Uzvarētāji ieguva jauku piezīmju bloknotu un pildspalvu, lai pierakstītu interesantākos citātus, kā arī uzlīmju komplektu.

Tusiņā, cienājoties ar gardumiem un kopīgi skatoties filmu „Harijs Poters un Fēniksa ordenis”, laiks paskrēja ātri. Uz Vislatvijas Bērnu žūrijas ekspertu saietu, kas notiks maijā, Pārlielupes bibliotēku pārstāvēs Sarmīte Jēgere.

4 komentāri:

Jānis Ziediņš teica...

Jocīgi mazliet, ka nav Harijs Poters starp interesantākajām.

Anonīms teica...

Bēnu žūrijai bija jālasa 7 grāmatas no 28 grāmatām, ko piedāvāja Vislatvijas akcija, un Harijs Poters nav starp tām:) Citādi, protams,to neviena cita grāmata nespētu pārspēt:)To pierāda arī filmas izvēle.

Anonīms teica...

Šarla Pero pasakas tomēr ir interesantākas par Hariju Poteru.

Maija teica...

Katram savs. Un savs laiks pasakām, savs jauniešu romāniem. Laikam jau pareizi ir, ka HP nav starp žūrijas grāmatām, jo tad jau nāktos lasīt visas septiņas, kas laikam būtu par daudz prasīts :) Turklāt Poteru bērnu jau lasa tāpat, bez jebkāda speciāla pamudinājuma.