Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2008. gada 14. janvāris

Ko nesīs Žurkas gads

Ticam vai nē, tomēr vismaz ar vienu aci gribas ieskatīties nākotnes pareģojumos. Bibliotēkā var iepazīties ar ķīniešu horoskopu. Ķīniešu astroloģijā ir 12 zīmes, kas nosauktas 12 dažādu dzīvnieku vārdos. Teika stāsta, ka ķīniešu Jaunajā gadā Buda uzaicinājis pie sevis visus savas karalistes dzīvniekus. Ieradušies tikai 12: pirmā atnāca žurka, pēc tam vērsis, tīģeris, trusis, pūķis, čūska, zirgs, kaza, pērtiķis, gailis, suns un pēdējā- cūka. Par pateicību Buda nolēmis gadus nosaukt pēc kārtas šo dzīvnieku vārdos un noteicis, ka tiem, kas dzimuši attiecīgā dzīvnieka gadā, nāksies mantot kaut ko no šī dzīvnieka īpašībām. Papildus 12 ķīniešu zodiaka zīmēm pastāv pieci elementi: metāls, ūdens, koks, uguns un zeme, kas pastiprina vai ierobežo ietekmi uz zīmi. Līdz ar to katra zīme atbilstoši dzimšanas gadam iedalās vēl pēc šīm zīmēm. Piemēram, Metāla Žurka, Ūdens Žurka, Koka Žurka, Uguns Žurka, Zemes Žurka.

Grāmatā Tavs ķīniešu horoskops 2008.gadā ne tikai raksturo katrai zīmei noteikto, bet arī konkretizē atbilstoši pieciem elementiem.Tiem, kas nezina, kādā horoskopa zīmē dzimis, to varēs noskaidrot. Grāmatā dots saraksts no 1907.gada līdz 2008.gadam. Interesants ir arī pielikums par saderību starp zīmēm personiskās un biznesa attiecībās. Arī diennakts stundas ir nodēvētas 12 dzīvnieku zīmju nosaukumos. Sniegti ieteikumi, kā no savas ķīniešu horoskopa zīmes un gada gūt vislabāko: sniegts kopējais ieskats, tad vispārējās izredzes, karjeras izredzes, finanses un attiecības ar citiem.
Grāmata ir jauks laika kavēklis. Ticēt vai ne, tas pašam jāizlemj. Parasti patīkamo mēs vēlamies pieņemt par patiesību, ne tik labo – ignorējam. Vēl tikai jāpiebilst, ka Žurkas gads sāksies 2008.gada 7.februārī un ilgs līdz 2009.gada 25.janvārim.

Nav komentāru: