Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2007. gada 13. decembris

Ziemassvētkus gaidot

Šogad Ziemassvētkiem sākām gatavoties sevišķi nopietni un savlaicīgi. Sastādījām sarakstu, kas mums ir vajadzīgs telpu noformēšanai. Vairākkārt gājām ar Mariku uz tuvējo mežu pēc priežu un citiem zariem, sūnām un čiekuriem. Ar Maiju devāmies uz veikaliem iegādāties citus rotājumiem nepieciešamos materiālus. Mūsu cerības šoreiz pievīla pilsētas centrā esošais ziedu veikals, jo Adventes vainagu sagataves tajā bija beigušās un arī līmes pistole bija tikai par 18 latiem. Aizgājām uz veikalu "Kanclers" Lielajā ielā, kur atradām visu vajadzīgo, turklāt par saprātīgām cenām. Bibliotēkas atpūtas telpu pārvērtām uz laiku par floristikas meistardarbnīcu. Vispirms ķēros pie Adventes vainagu gatavošanas. Daudz laika aizņēma pirmā vainaga gatavošana gan tāpēc, ka agrāk tādus nebiju taisījusi, gan arī tāpēc, ka daudzo riekstu čaumalu pielīmēšana ar līmes pistoli izrādījās darbietilpīga. Otro vainagu no sūnām izdevās uzdarināt daudz ātrāk. Tikmēr Maija kārtoja vāzēs atnestos zarus un rotāja ar pušķiem, bumbiņām un odziņām. Kad vainagi bija gatavi, abas ar Maiju ķērāmies pie citu rotājumu gatavošanas no manis atnestajām mežvīna stīgām. Vakarrīt Marika ar Raju aizgāja uz mežu un atnesa vēl egļu zaros, ko salika vāzēs un izrotāja ar lentītēm. Telpas svētkiem ir uzpostas. Tagad atliek vien gaidīt, kad ieradīsies Ziemassvētku vecītis ar eglīti un dāvanu maisu.

2 komentāri:

Anonīms teica...

Šodien ir jocīgais datums, bet Jums tas nav skādējis! Es arī gribētu iemācīties uztaisīt savu vainadziņu, kaut maziņu. Paldies par idejām.

Inga teica...

Nākamgad būs jārīko praktiskās nodarbības apmeklētājiem.