Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2007. gada 27. decembris

Par nenocirstajām eglēm un 7 rūķīšiem

Ziemassvētki ir ne tikai cerību un gaidīšanas, bet arī pārsteigumu un brīnumu laiks. Tā notika arī ar mums - tieši nedēļu pirms Ziemassvētkiem pie mums ieradās 7 rūķīši un baltiem putekļiem pa gaisu jaucoties sāka mums mainīt logus. Viņu cītība un vēlme strādāt bija tik liela, ka tika izteikta pat vēlēšanās strādāt arī svētkos. Ziemassvētki ir pagājuši, bet viņu rosīšanās turpinās. Vēl mūs pārsteidza Ziemassvētku vecītis Gunārs, kurš gaidītās egles vietā mums atveda ledusskapi. Paspēju jau saskumt, ka tā arī paliksim bez egles šajos svētkos, bet tad visiem par lielu pārsteigumu Ziemassvētku vecītis Alex mums uzdāvināja plastmasas egli. No sākuma grūti bija pieņemt plastmasas mākslīgo skaistumu, bet ja tā labi padomā, cik daudz eglītes tagad mežā paliks nenocirstas. Tāpēc Vecgada vakarā pacelsim glāzes un iedzersim par Ziemassvētku vecīšiem, kas mūs neaizmirsa apdāvināt, 7 rūķīšiem un viņu lielo centību, kā arī par visām tām eglītēm, kuras palika un paliks mežā nenocirstas!

2 komentāri:

Inga teica...

Šodien mums Ziemassvētku vecīši atveda televizoru, mājas kinozāli un faksu. Paldies viņiem par to!

Anonīms teica...

Nu tad beidzot varēsiet siltumā dzīvot pašas un bērneļi- nepūtīs vējš no logiem. Līdz ar visiem šiem labumiem acīmredzami būs arī darbi klāt. Lai piepildās vēl kādi labi nodomi, kas tiek pareizi izteikti,ja jau tiek tik labi saklausīti:) Mēs tak visi zinām,ka Ziemsvētku vecītis dara visu,ko viņam vēstulē lūdz!:)