Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2007. gada 28. decembris

Emuāra ietekme noskaidrota

Pārlielupes bibliotēkai ir 4.5 mēnešus ilga emuāra pieredze. Šai laikā ar aptauju palīdzību esam centušies noskaidrot mūsu emuāra lasītāju skaitu, sociālo stāvokli, dzimumu, dzīvesvietu, intereses un arī to, kādu ietekmi radījis mūsu darbs.
Aptaujā par emuāra ietekmi piedalījās 27 emuāra lasītāji. Uz visiem jautājumiem ir atbildes, tātad vienaldzīgo nav. 70% atzina, ka raksta komentārus un rakstus, bet 40% jeb 11 lasītāji izveidojuši savu blogu. Tātad atzinuši šo komunikācijas formu par labu esam. Man prieks par to. Pieci cilvēki pierakstījušies bibliotēkā, bet divi ir gatavi apgūt bibliotekāra profesiju. Katrs ceturtais sācis lasīt emuārā reklamētās grāmatas, bet 51% izmanto ieteiktos e-resursus, tai skaitā Pasaku portālu, Z.Liepiņa mūziku, Ziemsvētku dziesmas. 44% sākuši lasīt grāmatas par pozitīvo domāšanu. Patīkami, ka apraksti par ceļojumu uz Londonu arī raduši interesi to apmeklēt, to ir gatavi darīt 18%. Arī dzejas krājumu popularizēšana devusi savus augļus, jo 25% sākuši to lasīt. Savukārt 37% pozitīvi vērtē bibliotēkas aktivitātes un 25% piedalās tās organizētajos pasākumos.

Bibliotēkas mainās, tās tiek labiekārtotas, modernizētas, datorizētas. Arī darbinieki arvien vairāk apgūst 21.gadsimtam nepieciešamās darba prasmes. Sabiedrības domas, kādas ir bibliotēkas, ne vienmēr saskan ar realitāti. Mainīt radušos stereotipus nav viegli. Taču tieši to mēs cenšamies darīt, stāstot par bibliotēkas dzīvi, mudinot lasīt grāmatas, popularizējot e-resursus. Vēlamies parādīt, ka bibliotēka ir jauka vieta, kur iegūt jaunas atziņas, iemācīties mūsdienīgas lietas, satikties ar domubiedriem, dalīties ar savu pieredzi. Jo bibliotēka ir domāta tev, un tāpēc mēs gribam saprast, ko tieši tu vēlies tajā atrast. Un emuārs mums palīdz to noskaidrot. Nāc un izmanto bibliotēkas bagātības.

Nav komentāru: