Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2007. gada 13. decembris

Šai pilī, šai pilī gribu es tikt!

Pagājušo sestdien Jaunpilī pulcējās aktīvākie šī gada Latvijas piļu un muižu apceļotāji, kas bija saņēmuši ielūgumus no akcijas rīkotājiem - Latvijas Piļu un muižu asociācijas. Noslēguma sarīkojums 8. decembrī notika "Vella kalpu" gaisotnē. Atbraucējus sagaidīja ar māla krūkās pildītu karstvīnu un mandelēm. Pasākumā bijas dejas, kā arī izēšanās sacensības, kurās noskaidroja, kurš no klātesošajiem ir lielākais izēdājs. Dažādās sacensībās noskaidroja arī, kurš ir visstiprākais un kuru visvairāk mīl. Trīs konkursu uzvarētāji dabūja zobenus un pils atslēgu, kura beigās izrādījās ēdama. Visi 80 akcijas "Apceļosim Latvijas pilis!" dalībnieki, kas bija apceļojuši visas 45 akcijas pilis pagrabā varēja paši sev izkalt piemiņas monētiņas. Par viesmīlīgāko šogad tika atzīta Apriķu muiža un labākās stāstnieces titulu izpelnījās Ilvija Ķimse no Jērcēnmuižas. No visu piļu apceļotājiem nejauši tika izvēlēti 5 erudīcijas konkursa dalībnieki, kuri atbildot uz grūtākiem un mazāk grūtiem jautājumiem par akcijas pilīm un muižām sacentās par galveno balvu - ceļojumu somu. To savā īpašumā ieguva Līga Kriķīte no Jelgavas. Pasākumu varēs redzēt pa televizoru LTV1 programmā šo piektdien, 14. decembrī plkst. 17.45 raidījumā "Brīvdienas ir klāt!".

2 komentāri:

Anonīms teica...

Kā vispār varēja tikt uz tām pilīm? Un gribētos zināt, vai ieguldītais laiks bija vērtīgs salīdzīnājumā ar uzzināto. Kura pils tad labāk patika un kura ne?

Inga teica...

Uz pilīm varēja tikt, iegādājoties akcijas bukletu un vācot tajā zīmogus atsvišķā lapā, kuru pēc tam bija jāsūta uz Latvijas Piļu un muižu asociāciju. 300 aktīvākie ceļotāji saņēma ielūgumus (katrs 1 personai) uz noslēguma sarīkojumu. Protams, ka ceļojumā redzētais un uzzinātais bija vērtīgs ieguvums. Patika daudzas - Dundagas pils, Jaunpils, Kalnamuiža un Apriķu muiža. Ne tik ļoti patika Struteles muiža, kura bija apskatāma tikai no ārpuses.