Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2007. gada 23. novembris

Emuāru lasa visos Latvijas reģionos

Noslēgusies desmitā aptauja. Patīkami, ka šoreiz aktivitāti izrādījuši gandrīz divreiz vairāk interesentu nekā iepriekš, pavisam 93 emuāra lasītāji. Viena trešdaļa no viņiem dzīvo Pārlielupē un Jelgavā, otra trešdaļa Rīgā. Citos Latvijas reģionos un ārzemēs arī ir viena trešdaļa Pārlielupes bibliotēkas emuāra lasītāju. Jau iepriekš noskaidrojām, ka pārsvarā emuāru izmanto skolnieki un studenti, kā arī bibliotekāri un IT speciālisti. Zinām, ka emuāru 75% gadījumos lasa sievietes. Puse no visiem lasītājiem ir jaunieši līdz 30 gadu vecumam. Tai pat laikā lasītāji ir visās vecuma grupās.
Desmitā aptauja pierāda, ka internetam nav robežu, ka Pārlielupes bibliotēkas piedāvājumu var uzzināt gan tepat, gan Latgalē vai Kurzemē, gan ārzemēs. Gatavojot prezentāciju emuāra radošās darbnīcas vajadzībām, konstatējām faktu, ka to 100 dienu laikā apskatījuši arī 45 ārzemju valstu interesenti. Šobrīd bibliotēku emuāru /blogu veidošana ir top lieta visā pasaulē.

Nav komentāru: