Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2007. gada 24. novembris

Būs jauni blogi

Šodien emuāra radošās darbnīcas 27 dalībnieki no Liepājas, Baložiem, Pļaviņām, Salaspils, Rēzeknes, Rīgas, Jelgavas, Kuldīgas, Dundagas, Ozolniekiem, Rundāles uzzināja par Pārlielupes bibliotēkas emuāra 100 dienu veikumu, atziņām un darbības izvērtējumu. Auditorija atzinīgi novērtēja arī Jāņa Ziediņa uzstāšanos par blogu izveides iespējām, par viņa skatījumu uz blogosfēras attīstību Latvijā un pasaulē, kā arī par personīgo pieredzi blogu veidošanā. Pasākuma noslēgumā interesenti mācījās praktiski izveidot savu blogu emuāra autores Maijas rūpīgā vadībā. Daudz tika bildēts un uzņemts video, kas pēc apstrādes tiks publicēts nedaudz vēlāk. Arī prezentācija būs pieejama emuārā. Nedaudz jāuzgaida:))

6 komentāri:

Maija teica...

O, jā, kaut kas no video būs sanācis. Vienu gabalu jau samontēju un tagad mēģinu iedabūt iekš YouTube. Pagaidām ļoti lēnu notiek tā augšupielāde, bet varbūt tas ir noemāli. Grūti spriest, jo ar to darbojos pirmo reizi.

Anonīms teica...

Auditorija novērtēja bloga autorus - Venerandu, Maiju un Arturu. Jūsu enerģija ir apskaužama! Prieks! Lai veicas!Sarmīte.

Anonīms teica...

Paldies par vēlējumiem. Žēl gan ka nebijāt kopā vakarā Slāvu restorānā. Mēs tur tik briesmīgi pieēdāmies nu gluži kā amerikāņi Pateicības dienā. Un tikai mājās attapos,ka esmu aizmirsusi ziedus, tie palika restorānā uz galda. Bet Gustava šokolāde,krūze un grāmata gan nav zudusi. Bija jauki atkal ar LU SZF docētājiem un studentiem satikties. Un ceru,ka drīzumā mums uzradīsies konkurenti - jauni bibliotekārie blogi!:))

Anonīms teica...

Liels paldies pasākuma organizatoriem, runātājiem un praktiķiem. Pasākums bija izdevies. Auditorijas gan varēja būt vairāk, citādi viss patiešām bija jauki. Pēc pasākuma galvā rosījās dažādas domas un pārdomas. Ļoti patika arī praktiskā daļa, kur Maija parādīja sevi kā izcilu praktisko nodarbību vadītāju. Kā jau visiem labi zināms, internetvidei ir daudz gan plusu, gan mīnusu, iespēju u.tml., nepieciešams tikai laiks un vēlēšanās. Mēģināšu uzrakstīt mazu rakstiņu žurnālam "Bibliotēku Pasaule". Veiksmi visiem! Māra

Anonīms teica...

Īstenībā pasākums bija domāts LU SZF profesionālo maģistru studentiem, tāpēc laiks un diena tika noteikta tieši šī. Un, protams, atrādījām savai jzb vadībai,ko esam veikuši entuziasma vārdā. Ne visi bija atnākuši, kas bija pieteikušies uz praktiskajām nodarbībām, bet tomēr bijām 27 no 30 plānotajiem.
Piekrītu Maijas vērtējumam. Ja man nebūtu tik ieinteresētu autoru kā Maija un Arturs,kas daudz darījis bloga tehnisko jautājumu risināšanā, rezultāts būtu pavisam cits. Prieks arī par citiem autoriem,kas uzdrošinājušies publiski paust savas domas un arī iemācījās rīkoties ar bloga instrumentiem. Domāju,mēs savu mērķi sasniedzām un nosvinējām savas 100 dienas ar darbu- stāstot, rādot un mācot citus. Paldies arī jzb vadībai, kas finansēja pasākumu- telpas, aparatūru un vieslekciju, kafijas galdu.

Maija teica...

paldies par atzinīgu novērtējumu :) Bloga izveidošana ir patiešām vienkārša, taču, protams, iedrošinājums un citu padoms var būt noderīgs, tāpēc arī rīkojām praktisko daļu. Starp citu, restorānā aizmirstos ziedus dabūjām atpakaļ, tā ka viss kārtībā :)