Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2007. gada 25. novembris

Dzimis jauns blogs

Nu re, apskatot emuāra šīsdienas statistiku, atklāju, ka nupat tapis jauns blogs llze Putniņa - Limbažu Bērnu bibliotēka. Ilze neatbrauca uz pasākumu, kā gribēja, bet ir izveidojusi savu ļoti atklāto blogu, kurā detalizēti sarakstījusi savus sasniegumus. Jānis Ziediņš mums stāstīja, ka pasaulē eksistē 112 miljoni blogu un pārsvarā tie ir anonīmi, bet ka tendence būs kļūt atklātiem. Vai tieši tik atklātiem un šādā formā, kā to dara Ilze, grūti spriest. Taču katrs autors pats izlemj, ko grib rakstīt, par ko rakstīt, kam rakstīt un kāpēc. Gan jau Ilze zina pareizās atbildes:)

15 comments:

Anonīms teica...

Interesants piegājiens. Drīzāk atgādina CV nevis blogu jeb emuāru. Ja bloga doma ir rosināt uz domu apmaiņu- nu ko tad tur vēl komentēt pie izglītības un darba pieredzes???

ID teica...

Labdien, kolēģi! Mazliet biju apslimusi un tādēļ uz semināru Jelgavā nevarēju aizbraukt, par ko man ir ļoti žēl. Taču tas nemazināja manu interesi par blogiem kā tādiem. Šodien pašmācības ceļā spēru pirmos soļus emuāru veidošanā, un, iespējams, saturiski tas nav īpaši izdevies. Visticamāk, ka pirmie manis veidotie blogi tiks izdzēsti, līdz taps Limbažu Bērnu bibliotēkas emuārs. Tā kā seminārā nepiedalījos, bet virtuāli mēs varam komunicēt, tad labprāt uzklausītu pieredzējušu speciālistu viedokļus, komentārus un ierosinājumus par manis veidotajiem blogiem.

Ilze Putniņa

Anonīms teica...

Piekrītu ziņas rakstītājai Venerandai. Gan jau Ilze pati labāk zina, ko un kā publicēt savā emuārā. Tieši atklātība, manuprāt, ir vislielākais trumpis. Zem anonimitātes zīmoga ikviens var justies kā varonis, bet līdzko jāatklāj sava patiesā seja, visi "lāčplēši" ir kaut kur pačibējuši. Emuārsfēra (ja latviskojam šo terminu) Latvijā vēl ir attīstības stadijā, un mest akmeni otra dārziņā var tikai tas, kurš jau ir kaut ko darījis un sasniedzis. Malacis, Ilze! Neklausies, ko skauģi runā, bet pilnveidojies un turpini darbu pie sava emuāra! Māra

Anonīms teica...

Katrs dara,kā grib,taču pēc kaut kāda plāna,ko grib sasniegt.Pagaidām nevar saprast,ko īsti Ilze grib. Tas nav īsti ne privāts,ne bērnu bibliotēkas blogs.Būtu jānosaka kaut kādas robežas. Nepiekrītu Mārai par citu skaudību.Cilvēks neredz jēgu panākumu uzskaitei.Nu kam to vajag -bērniem?, potenciālajiem darba devējiem, preciniekiem? Varbūt Ilzei pašai? Interesanti būtu lasīt pārdomas par visiem minētajiem sasniegumiem:) Katrs pats ir atbildīgs par seviem izteikumiem. Tikai šāds saturs(blogs) citiem nav interesants.Ja autori tas viss apmierina,viss ir OK.

Maija teica...

Kuš, kuš, neklupsim nu tik ļoti jaunajam blogerim krāgā. Mēs jau visi vēl tikai mācāmies :) Nu, sākumā es arī nevarēju saprast, kāpēc bibliotēkas blogā uzsvars ir uz darbinieka CV (ja tas būtu blogs par Ilzi pašu, nevis bibliotēku, tad nebrīnītos). Taču tagad tur ir salikti arī daudzi citi rakstiņi un tieši par bibliotēku lietām, tā ka tagad tas jau sāk izskatīties par bibliotēkai nevis bibliotekārei veltīta bloga. Viss būs labi! :) Turklāt autore ir pasteigusies mums priekšā un pirmā ielikusi videorullīti, kamēr es te mokos ar YouTube. Malacis :)

ID teica...

Mīļie, cilvēki! Šodien ir mana pirmā diena, kad sāku veidot pirmo emuāru pašmācības ceļā. Šobrīd vairāk cenšos saprast, kā darbojas sistēma, nevis domāt par bloga saturu. Protams, ir jādomā par emuāra mērķauditoriju, bet tā šobrīd man nav prioritāte. Visticamāk, ka šo blogu tuvākajā laikā dzēsīšu, līdz sapratīšu sistēmas būtību.

Ilze Putniņa

Maija teica...

Ilze, blogu jau nav uzreiz jādzēš! Tur jau tas labums, ka to pašu veco blogu var pārveidot līdz nepazīšanai - arī nomainīt izskatu, nosaukumu, adresi utt utt. Nomainīt var pilnīgi visu un kaut katru dienu, ja ir tāda luste! :)) Bet var arī dzēst un sākt visu no gala - tas ir viegli. Man jau personīgi liekas, ka uzsākts ir labs darbs - bibliotēku blogosfērai vajag jaunus blogus, tikai iesaku priekš sevis noskaidrot - kam un ko rakstīt - tas palīdzēs vieglāk atrast tēmas, par ko rakstīt un noturēt to mērķauditoriju, kuru vēlies uzrunāt. Lai veicas! :)

Anonīms teica...

Apskatījos,nu traks var palikt!:))Ilze sacepusi jau 20 rakstus vienā dienā! Ja tāds spars noturēsies arī turpmāk,sanāks lietas koks. Nu bet dzēst var to,kas nepatīk, jebkuru tekstu var izlabot un pārveidot.Nu ja mērķis bija izveidot tikai blogu - tas sasniegts. Tagad vajadzētu nopietni pārdomāt par saturu. Faktiski blogs ir dienasgrāmata, nu un paši sev taču nerakstām sausi un oficiāli. Gan būs labi:))

Maija teica...

Ar blogošanu var viegli aizrauties, tas nu ir skaidrs! :)

Anonīms teica...

Bet kas sunim asti cels, ja ne pats? Ja nebūtu CV un sasniegumu uzskaitījuma, daudzi varbūt nemaz nenojaustu, ka bibliotēkā strādā tāds kompetents un spējīgs speciālists. Ne viens vien taču pieturas pie vecā stereotipa par pelēkajām pelēm!
Es uzskatu šo blogu par līdzvērtīgu Pārlielupes un Ziediņa meistardarbiem (pārējiem vēl jāaug:)).

Anonīms teica...

Nu gan ir spars! Blogs mainās ik pa stundai, laikam:) Ja sākumā tas bija bāls, tad tagad nepateiksi,ka tas ir vienas dienas darbs! Malacis!:)) Nu tikai nepārdedz! Ir jau viegli aizrauties, taču mazliet atvelc elpu. Man patīk jaunais nosaukums. Liekas šis te būs dinamiski mainīgākais blogs, kādu esmu iepriekš redzējusi!:))

Anonīms teica...

Uj, vēl Marriottas aizmirsu pieminēt:)

ID teica...

Paldies par atbalstu un ieteikumiem.

Anonīms teica...

Man patīk Ilzes blogs. Lai veicas! Olga

Anonīms teica...

Ir nomainīta adrese Limbažu Bērnu bibliotēkas blogam uz -http://limbazuberni.blogspot.com/

Turpmāk tas netiks darīts :)