Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2007. gada 14. oktobris

Jaunākie romāni aizrautīgai lasīšanai

Bibliotēka saņēmusi kārtējo jaunu grāmatu sūtījumu. Piedāvājam drēgnajiem rudens vakariem interesantu lasāmvielu par stipru sieviešu likteņiem un dinamisku politisko trilleri.

Sūzanna Elizabete Filipsa. Atelpa

Par psiholoģi Izabellu, kura zaudējusi naudu negodīga grāmatveža dēļ, līgavainis aizgājis pie citas, bet prese vaino viņu krāpšanā. Pēc tādiem pārbaudījumiem tomēr spēj savākties un lieliski visu atrisināt. Izklaidi garantē smalks humors un interesanti personāži. Grāmatas motto: Dievam reizumis var būt pārāk laba humora izjūta.

Elizabete Haida. Abortu daktere

Morāli sarežģīts, inteliģents un izaicinošs stāsts par baseinā noslīkušo slaveno ārsti Diānu. Izmeklēšanā atklājas neticamas lietas par ģimenes drāmu.

Linda Frānsisa. Sātans sieviešu līgā

Kritiķi salīdzina šo romānu ar Bridžitas Džounsas dienasgrāmatu. Galvenais dzīvē būt stilīgai un nekādā gadījumā nestilīgai (NS).

„Labāk būt mirušai, nevis jelkādā aspetā NS! Tā es domāju līdz dienai, kad savā mājā uzgāju svešinieci, pilnīgi necilu un NS, kā pelēku peli. Viņa apgalvoja, ka gaidot bērnu no mana vīra…”

Nikola Avrila. Ķeizariene

Vēsturisks romāns, balstīts uz faktiem un meistarīgi sarakstīts. 16 gadu vecumā Elizabete apprecas ar ķeizaru Franci Josefu. Par valdnieku dzīvi, problēmām un pienākumiem, par sirds pakļaušanu valsts interesēm.

Stīvens Kuntss. Nodevējs

Politiskās izlūkošanas besttsellers. Ameriku tracina jautājums, kāpēc Francijas izlūkdienests allaž ir vienu soli priekšā CIP. Notikumi pārsvarā risinās Parīzē varas gaiteņos, slepenā spiegu pasaulē.

Nav komentāru: