Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2007. gada 22. augusts

Kartupeļu ciete noēd izsutumus

Šī vasara padevusies pārmērīgi karsta. Daudziem ir grūti, jo pastiprināti svīst. Sevišķi slimniekiem jāuzmanās no karstumu izraisītiem izsutumiem- sārtiem un sāpīgiem. Protams, var izmantot visus veikalā pirktos līdzekļus, kurus šodienas „Ievas” numurā apraksta Vintra Vilcāne. Bet var arī izmantot pārbaudītu tautas universālu līdzekli: uz tīras un sausas miesas uzbērt sausu kartupeļu cieti. Pāris stundu laikā apsārtums pazūd. Esmu tā darījusi vismaz 20 gadus. Tas vienmēr nostrādā, neko daudz nemaksā, ir dabisks produkts, neizraisa alerģiju.

Kartupeļu ciete der gan zīdaiņu ādas apsārtuma kopšanā, gan gulošu slimnieku aprūpē. Esmu to izmēģinājusi pie vairākiem radiniekiem. Izgulējumi nerodas vienā dienā pat gulošiem pacientiem. Ja pamana apsārtumu, pat jau krietni ielaistu, kartupeļu ciete lieliski ārstē. Lietoju to pēc vajadzības sava slimnieka aprūpē, un rezultāts vienmēr labs. Tā ir manas vecāsmātes dzīves gudrība.

Ieliec kartupeļu cieti savā zāļu skapītī. Noderēs.

Nav komentāru: