Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2007. gada 20. augusts

Ieva Kalve mācās blogot Jelgavā

20.augustā ap pusdienas laiku Pārlielupes bibliotēku apmeklēja grāmatu autore Ieva Kalve ar dēlu un dzīvesbiedru. Ieva Kalve ir viena no populārākajām menedžmenta pasniedzējām Biznesa augstskolā Turība. Nedēļas nogalē viņa izlido uz ASV, lai izmantotu saņemto Fulbraita stipendiju.

Amerikā tiks vākti materiāli jaunai grāmatai par „pārmaiņu vējiem”. Kopā ar ģimeni no Latvijas būs prom astoņus mēnešus. Lai nezaudētu kontaktus ar dzimteni un saglabātu iespaidus, Ieva, apskatot Pārlielupes bibliotēkas blogu, nolēmusi tādu izveidot arī sev. Tajā būs par piedzīvojumiem un atklājumiem viņpus okeāna. Tas būšot vienkāršāk nekā daudziem rakstīt e-vēstules.

Pārlielupes emuāra izveide ir plaši apspriesta dažādos mēdijos un blogu forumos. Saņemti telefona zvani no vairākām bibliotēkām par gatavību veidot ko līdzīgu. Tomēr Ieva ir pirmā, kas ieradās, lai iepazītos ar bibliotēkas emuāru un konsultētos.

Vienmēr svarīgi zināt, ar ko sākt. Un ir labi, ja kāds var ievadīt, iedrošināt un pastāstīt savu pieredzi. Daloties ar nedēļas ilgo blogošanas pieredzi, sajūsminājāmies par Web tehnoloģijām, kas dod tik plašas iespējas bez maksas izveidot saskarmes vietu sev, saviem draugiem, domubiedriem vai plašākai publikai. Blogošana gan prasa laiku, zināmas iemaņas un, protams, nemitīgi kustina pēlēkās šūniņas, kā arī vairo blogotāja varēšanu.

Ieva joprojām (jau vairākus gadus) kopā ar ģimeni ietur Atkinsa diētu un jūtas labi.

Domājams, pēc Amerikā radoši pavadītā laika sagaidīsim ne tikai interesantu grāmatu, bet daudz ko vairāk.

3 komentāri:

Anonīms teica...

emuāri - ļoti vajadzīga lieta

http://ec.europa.eu/news/eu_explained/070809_1_lv.htm

Brisele pievienojas emuāru rakstītājiem

Margota Valstrēma, no komisāriem pirmā, kas sāk emuāru rakstīšanu Tagad ir iespējama tieša viedokļu apmaiņa starp ES komisāriem un tīmekļa žurnālu cienītājiem.

Lai cīnītos pret imidžu, atbilstoši kuram ES bieži vien tiek raksturota kā ziloņkaula tornis, kur priviliģēti ierēdņi sapņo un izdod nesaprotamu likumu kalnus, komisāri arvien vairāk iesaistās emuāru rakstīšanā un lasīšanā, un tā dalās savos uzskatos par visdažādākajiem jautājumiem, sākot ar ES jaunajiem viesabonēšanas tarifiem un beidzot ar subsīdiju reformām vīna darīšanas jomā. Un saņem atgriezenisku informāciju no tīmekļa žurnālu cienītājiem, un tas ir svarīgi.

Neskatoties uz noslogoto sanāksmju un ceļojumu grafiku, reizi nedēļā ES komisāri tiekas Briselē, lai apspriestu jaunas politikas jomas, kuras ir nepieciešamas, kā arī vajadzīgos uzlabojumus jau esošajās jomās. Tagad, pateicoties viņu emuāriem , varam gūt ieskatu par viņu darbu un citiem viņu dzīves aspektiem, kā arī uzzināt viņu viedokli par visdažādākajiem jautājumiem.

Piemēri ir: iespēju vienlīdzības komisāra Vladimira Špidlas vēstule, kurā viņš atsauc atmiņā armijas amatpersonu, kas pat neapsvērtu iespēju pulkveža amatam apstiprināt sievieti ; Lauksaimniecības komisāres Mariannas Fišeres Bēlas atbildes uz jautājumiem par ĢMO ; pētniecības komisāra Janeša Potočņika aicinājums eiropiešiem paust savu viedokli par to, kā attīstīt pasaules līmeņa pētniecības infrastruktūras, un komunikācijas komisāres Margotas Valstrēmas aizsāktā diskusija par interneta teorijām. Domu apmaiņa viņiem ir ļoti nozīmīga – tāpēc piesakieties un izsakiet savas domas.

Anonīms teica...

to, ka blogošana jeb kā latvisku butu jāsaka - emuārošana (?) :) kļūst populāra, man kļuva skaidrs pirms kāda laiciņa, kad pamanīju, ka vairāki nopietni Latvijas žurnālisti blogo par dažādām ekonomikas nozarēm, kurās tie specializējas (kaut vai piemēram, skataties šeit - http://www.nozare.lv/).
Bet to, ka tas jau sasniedzis Eiropas Komisijas kambarus, mani tiešām patīkami pārsteidza! Paskatieties paši - http://blogs.ec.europa.eu/
Gribas gandrīz vai iesaukties - ei, tauta, mostaties!! :)

Anonīms teica...

Prieks dzirdēt, ka drīzumā būs jauns - Ievas Kalves blogs. Noteikti dodiet ziņu un bloga adresi, kad varēs lasīt jaunāko par Ievas atklājumiem ASV.