Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2007. gada 20. augusts

Ģimenes socioloģija

Bibliotēkas lasītāja ZANE lūdza palīdzēt sameklēt informāciju par ģimenes socioloģiju. Domājam, kas tas varētu noderēt arī citiem. Socioloģija ir mācība par sabiedrību. Savukārt ģimene ir sabiedrības pamatšūniņa, par kuru mums katram arī ir savs priekšstats.
Sērfojot interneta plašumos, uzzinām:
5. Aktuālākās problēmas socioloģijā, demogrāfijā un cilvēka ģeogrāfijā jeb II Pasaules latviešu zinātnieku kongresa atskaņas. Z.Gošas publikācija.
6. Mācībspēka Dr.oec., as.prof. R. Taraškeviča lekciju konspektu
7.Publikāciju sarakstu no konferencēm.
8.Par feminismu
9.Atziņas, ka nevienam, nekad nevajadzētu strādāt

10.
21.gs. ģimenes koncepcijas : vai laulība ir mirusi? Psihiatrijas profesors no Kanādas H. Danešs (Hossain B. Danesh) ir meklējis atbildes uz trim jautājumiem: Vai jēdzienam ģimene joprojām ir jābūt spēkā? Vai mēs varam dzīvot bez ģimenes? Vai ģimenei ir alternatīva?
11. Par ģimenes terapiju un sistēmisku sociālo darbu. Raksta autors iepazīstina ar sistēmiskā sociālā darba attīstību –no individuālās psihoterapijas līdz ģimenes terapijai un sistēmiskajam sociālajam darbam, taču nepiesaucot uzvārdus vai datus, bet gan pamatojoties uz dažām idejām un no tām tapušām metodēm.
13.Savu ģimenes budžetu plāno tikai katrs ceturtais Latvijas iedzīvotājs
14.Par personāla motivācijas sistēmām Rietumeiropā un ASV
15. Kāds
laulības modelis ir vispiemērotākais: tradicionāla laulība, izmēģinājuma laulība, sezonas laulība, komunālā laulība, atklāta laulība, vieslaulība vai sērijveida monogāmija.
16. Pētījums par dzimumu līdztiesību .

2 komentāri:

Marx teica...

nez vai socioloģija ir 'mācība' ...likās ka zinātne.

Veneranda teica...

Protams, socioloģija ir zinātne,to jau nenoliedzu. Bet tā kā socioloģijas darba priekšmets ir sabiedrība, tad sanāk, ka socioloģija ir arī mācība par sabiedrību. Paldies, ka izteici viedokli. Palasi vairāk šo te:
http://www.cs.rtu.lv/pubs/taraskevics/Soc.htm