Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2007. gada 18. augusts

Emuārs, blogs vai dienasgrāmata

Emuārs ir bezMAKSAS sadarbības vieta internetā. Emuāra rakstīšana ir sazināšanās un ikviena, kas lasa un vēlas atbildēt, uzklausīšana. Ar Blogger nosaka, kurš var lasīt un rakstīt memuārā: pats, draugi, domubiedri vai visa pasaule. Ātrākais veids, kā izprast emuāra lietošanu, ir to izmēģināt.

Internetā reģistrēti vismaz 44 500 emuāru un 1 230 000 000 blogu. Tātad pasaule aktīvi komunicē. Pamēģini arī tu!

7 komentāri:

Anonīms teica...

Blogu tiešām ir tik daudz, arī bibliotēku lietās. Prieks, ka tāds parādījas arī tepat Latvijā ar kura palīdzību ir iespējams sazināties un komunicēt. Es gribētu ieteikt vienu blogu tiem, kurus interesē grāmatas un visādi nieciņi/ierīces (gadgets), kas saistītas ar grāmatu: http://kimbooktu.wordpress.com/

Anonīms teica...

paskatījos, starp citu, baigi feins saitiņš! :) Man ārkārtīgi iepatikās bibliokrēsls un bibliopufs - vienkārši ģeniāli! Man tīri vai patiktos mājās tādu nolikt - kičīgi izkatās un ietaupa vietu. Padomā tik - bibliokrēslā ietilpst tik daudz grāmatu, cik salien piecmetrīgā plauktā!
P.S. un nebūtu slikti pāris tādus bibliokrēslus salikt arī pašā bibliotēkā :)

Anonīms teica...

Jā, es piekrītu, ka būtu ļoti interesanti un atraktīvi, ja bibliotēkas varētu iegādāties jaunas un interesantas "grāmatu" mēbeles savās telpās. Šeit ir vēl viena interesanta saite: http://www.bigcozybooks.com/

Anonīms teica...

wow, šitie arī ir labie - gara acīm jau redzu mūsu Pārlielupes bibliotēkā iekārtotu lasāmstūri, kurā uz grīdas pazvilnēties uz mīkstām grāmatāmatām :)

Anonīms teica...

Nesapratu frāzi "44 500 emuāru un 1 230 000 000 blogu". "Emuārs" viens no ir angļu vārda "blog" latviskojuma variantiem.
Avots: http://www.termini.lv/aptauja.php
Jeb kā teica Lauma: "To gan es nesaprotu: kaapeec latviskot, ja radiitie "latviskie" termini vienalga skan nelatviski????!"

Anonīms teica...

Jāpiekrīt. Valodnieki it kā latvisko terminu,kuru Word programma uzrāda kā kļūdu un piemet klāt burtu "m". Sanāk memuārs. Iespējams,ka tas ir pat precīzāks tulkojums.
Minētie skaitļi radušies, meklējot www.google.lv vārdu emuārs, pēc tam blog. Katrs lieto savu nosaukumu pēc izvēles, vai abus kā sinonīmus, tomēr angliskajā pasaulē nepazīst vārdu "emuārs".

Anonīms teica...

īstenībā ir tas pats, kas ar kompjūteriem un datoriem - pēdējie ieviesās un dzīvo neslikti, varbūt arī emuārs iedzīvosies, skan tā kičīgi. Vecās Tildes versijas emuāru neatpazīs, jo toreiz tāda vārda vēl nebija. Katrā ziņā emuārs skan labāk par Tildes dižvārdiem tādiem kā "kājene", "galvene" uc. murgiem :) Bet no otras puses vārds "blogs" jau sen iesēdies, bet arī kompjūters bija, ej nu sazin...