Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2007. gada 16. augusts

Pozitīvo domāšanu var apgūt, lasot grāmatas

Mūsdienu stresainajā dzīvē jāprot tikt galā ar daudzām negatīvām problēmām. Psihologi iesaka pārkārtot savu attieksmi pret dzīvi, vairāk rūpēties par sevi un noskaņot sevi pozitīvi. Galvenais - nedomāt negatīvi, visu izteikt ar pozitīviem vārdiem. Piemēram: runāt un domāt nevis negribu slimot, bet gan gribu būt vesels! Jo mūsu zemapziņa diemžēl nesaprot vārdu „ne”, tādēļ neviļus sevī ieprogrammējam to, ko negribam.

Vakardienas LTV1 raidījumā „Šeit un tagad” izteiktās atziņas par neirolingvistisko programmēšanu likās interesantas.

Ieteiktajā neirolingvistiskā programmēšanas centra mājas lapā ieraudzīju četras grāmatas par šo tematu, ko būtu vērts izlasīt.

Apskatot Jelgavas bibliotēku centrālo katalogu, redzams, ka par šo tematu sarakstītas daudz labu grāmatu. Pārlielupes bibliotēkā var izlasīt 61 grāmatu. Klikšķinot uz saiti meklēt, atveras grāmatu saraksts, ko vari izlasīt bibliotēkā. Klikšķinot uz saiti eksemplāri, atveras saraksts, kurās Jelgavas bibliotēkās vēl var atrast nepieciešamo izdevumu. Ja bibliotēkai nepieciešams iegādāties kādu citu grāmatu, dod ziņu.

Programmē sevi pozitīvi!

2 komentāri:

sise teica...

izlasīt šīs labās un vērtīgās grāmatas nav problēma. Kā bibliotēka varētu palīdzēt saglabāt šo pozitīvismu? varbūt organizēties kādās domu biedru grupās? Varbūt bibliotēka varētu palīdzēt kā reāli , tā virtuāli?

Anonīms teica...

Anna.Pozitīvi domāt manuprāt, vislabāk apgūt klusumā, lasot grāmatas un apdomājot lasīto. Paldies, ka dots iespaidīgs literatūras saraksts. Sāku jau lasīt attēlā redzamo grāmatu.