Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2015. gada 29. aprīlis

Šahošana stiprina veselību

Pārlielupes bibliotēkas darbinieki un lasītāji iesaistījās šahošanā ar lielmeistaru Arturu Neikšānu Jelgavas Zinātniskajā bibliotēkā 26.aprīlī. Lielmeistars ir arī aktīvs Pārlielupes bibliotēkas grāmatu lasītājs.

Dalībnieki bija tik iegrimuši spēlē, ka ar vienu partiju vien tiem nepietika, tāpēc izbaudīja šaha spēles procesu vairākkārt. Man pašai gan jau pēc vienas partijas galva bija galīgi bieza. Nez kā jutās citi. Lielmeistaram gan tā pierasta lieta, galu galā gandrīz katru dienu vairākas stundas spēlē šahu un tā jau 23 gadus.  Bija gan spēlētāji, gan līdzjutēji, gan pasākuma iemūžinātāji.
Vairāk par to  lasi rakstā un apskati arī bildes, kā arī noskaties filmiņu.

Šahošana tāpat kā lasīšana attīsta prātu, nostiprina atmiņu un dod pozitīvas emocijas. Un tādējādi nostiprina veselību:)

Nav komentāru: