Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2011. gada 17. oktobris

Lasītāju darbu izstāde "Rudens simfonija: receptes un degustācija"

Visu gadu Pārlielupes bibliotēkā notiek lasītāju darbu izstādes.Šī izstāde bija neparasta gan tādēļ, ka eksponātu mūžs pavisam īss, gan arī tādēl, ka agrāk nekas tāds nav bijis savietojams ar bibliotēkas vidi. Sestdien bibliotēkā lasītāju kulināro darbu izstādē "Rudens simfonija: receptes un degustācija" bija eksponēti 27 garšīgi darbi: salāti, ievārījumi, medus,  saldas maizītes. Bija iespēja iepazīties arī ar recepšu grāmatu izstādi. Atsauksmju grāmatā par pasākumu ir šādi ieraksti:
"Ļoti garšīgi ķirbji ar citronu un ingveru. 10 punkti. Vienreizēji laba, lieliska adžika un brūkleņu ievārījums. Ļoti interesants un derīgs pasākums!!"
"Ļoti garšoja gurķi ar mārrutkiem un ķirbji ar citronu un ingveru. Jauks pasākums, lai pagaršotu un iegūtu receptes..."  
"Ļoti brīnišķīgs pasākums, viss ļoti garšīgs. Pārsteidzoši dārzeņu pagatavošanas veidi. Paldies!"
Ideja radās sadarbībā ar bibliotēkas lasītāju Aiju Čābūti, kas bibliotēkā izgāja praksi pēc datorkursu beigšanas. Aija ir diplomēta pavāre. Aicināju viņu piedalīties sava vaļasprieka izstādē. Un tā kā ēst gatavošana viņai ir ne vien profesija, bet arī vaļasprieks, Aija piekrita sagatavot vairākus salātus no svaigiem kāpostiem. Ikdienā jau neaizdomājamies, cik garšīgi un arī lēti iespējams izmantot kāpostus un burkānus. Aicinājām arī citus lasītājus. Atsaucība bija liela. Arī paši bibliotekāri veidoja savus eksponātus:) Marika ir autore slavētajai adžikai, Maija izgatavoja ķirbju ievārījumu, kas visus tā pārsteidza un iepriecināja. Inga sagatavoja pelēko zirņu pikas, ko ļoti novērtēja apmeklētāji. Veneranda izcepa ābolkūku, bet mūsu tagadējā praktikante izcepa cukurbulciņas. Eksponātu mūžs bija īss, par pasākumu vien liecina labās atsauksmes un attēlu galerija, kas tapa Ingas un Venerandas kopdarbā. Izstādes apmeklētāji lūdza šādus pasākumus nostiprināt par tradīciju un nākamreiz pulcēties Ziemssvētku laikā ar Ziemssvērkiem atbilstošu eksponātu izstādi. Tad nu nāciet uz bibliotēku pēc receptēm un laicīgi veidojiet savu eskponātu, ko atnest uz izstādi decembra nogalē:)

3 komentāri:

Anonīms teica...
Šo komentāru ir noņēmis emuāra administrators.
Anonīms teica...
Šo komentāru ir noņēmis emuāra administrators.
Kaija teica...
Šo komentāru ir noņēmis emuāra administrators.