Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2009. gada 6. novembris

Pārlielupes bibliotēkā strādā trīs bezdarbnieki

Pārlielupes bibliotēkā strādā trīs bezdarbnieki. Kirils pēc datoroperatoru kursiem iziet praksi līdz 30.novembrim. Praktikants nostiprina savas zināšanas praktiskā darbā, noformējot dažādus uzrakstus, rakstot sarakstus un pie viena pieskatot datorzālē apmeklētājus. Uzreiz jūtams, ka vīrietis bibliotēkā puikām iedveš lielāku respektu. Kirils saņem stipendiju.

Raisa no 1.oktobra sešus mēnenešus ir bibliotekāra palīgs.Viņa kārto grāmatas, kopē, palīdz apkalpot lasītājus. Bibliotēkas darbs viņai nav svešs, jo pāris gadus te jau bijusi citā valsts nodarbinātības projektā. Raisai maksā minimālo algu un visus nodokļus.

Natalija no 1.novembra sešus mēnešus pildīs apkopējas darbu. Viņa ir tā saucamā stipendiāte, tātad saņems 100 latus bez nodokļiem un sociālajām garantijām. Kas notiks, ja sieviete kādu brīdi slimos?

No vienas puses prieks, ka cilvēkiem ir darbs un viņi var nedaudz nopelnīt, kā arī iegūt jaunas darba iemaņas, reāli palīdzot mūsu bibliotēkas darbos. Bet no otras puses bibliotekāri joprojām katrs savu nedēļu četrus mēnešus pēc kārtas līdz pat gada beigām iet bezalgas atvaļinājumā.
Tāda nu ir tā mūsdienu dzīve- galīgi neticama 21.gadsimtam.

Nav komentāru: