Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2009. gada 9. jūlijs

250 jauni lasītāji

Bibliotēkas nozīme arvien pieaug. Apkopojot Pārlielupes bibliotēkas pusgada darba rezultātus, to varam arī pamatot ar skaitļiem. Visi darba rezultāti ir ar lieliem plusiem salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu. Pusgada laikā bibliotēku apmeklējuši vairāk nekā 13 tūkstoši cilvēku, bet virtuāli ar bibliotēkas bloga strapniecību arī gandrīz tikpat daudz.

Sevišķi liels pieprasījums pēc periodiskajiem izdevumiem un grāmatām ņemšanai uz mājām. Joprojām cilvēki vēlas lasīt, lai gan strauji pieaug datora izmantošana. No pieciem tūkstošiem datora lietotājiem apmēram 20% ir pieaugušie.

Pasliktinoties ekonomiskajai situācijai, bibliotēkas noslogojums pieaug. Bibliotēkā atgriežas lasītāji, kas nav te bijuši vairākus gadus, arvien vairāk ir arī to, kas agrāk to nekad nav darījuši. Pārlielupes bibliotēku pirmo reizi savā mūžā jau apmeklējuši 250 cilvēku, un viņu skaits turpina palielināties. Un kāpēc gan ne, ja visi bibliotēkas pakalpojumi, izņemot kopēšanu, izdruku un faksu, ir bez maksas.

Internetu ikviens bibliotēkas reģistrēts lietotājs var izmantot vienu stundu dienā, to nodrošina pieraksta sistēma. Lai nodrošinātu datoru pieejamību pieaugušajiem, divi datori rezervēti šai auditorijai, bet bērnu rīcībā ir četri datori. Līdz šim nav gadījies, ka pieaugušo būtu vairāk par skolēniem, tāpēc pagaidām ar šādu datoru sadalījumu pietiek. Gadījumos, kad apmeklētājam nepieciešams tikai izdrukāt kādu dokumentu no sava e-pasta, to nodrošinām, izmantojot darbinieku datorus, ja publiski pieejamie ir aizņemti. Diezgan daudz lietotāju ir arī e-kioska datoram.

Nav komentāru: