Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2008. gada 6. septembris

Tievēsim kopā! :)

Līdz ar TV3 šovu XXL, kurā 12 resnīši divās komandās cīnīsies par to, lai nomestu visvairāk liekos kilogramus, par katru saņemot 100 Ls, TV3 mājas lapā parādījusies sadaļa veltīta šim šovam, kurā atrodamas vairākas noderīgas lietas, kas ikvienam ikdienā var palīdzēt ievērot veselīgu dzīvesveidu.

Pirmkārt, gribu pieminēt kalkulatoru, kas aprēķina Ķermeņa masas indeksu. Atliek vien ievadīt savu svaru un auguma garumu, lai kalkulators izrēķinātu, vai tev ir normāls svars, palielināts, vai arī ir jau notikusi aptaukošanās. Virs kalkulatora ir dota tabula, kas parāda, ko nozīmē aprēķinātais indekss atsevišķi vīriešiem un sievietēm.

Vēl tur ir kalkulators, kas aprēķina kaloriju daudzumu dažādos ēdienos un dzērienos. Ēdienu un dzērienu saraksts ir ļoti garš – no augļiem, zivīm un gaļas līdz alkoholam un saldumiem. Saraksts sadalīts pa kategorijām un tāpēc ir ļoti praktisks un viegli pārskatāms. Turklāt tas ir arī lietotājam viegli saprotams un draudzīgs, jo iekļauj daudzus konkrētus populārus pārtikas produktus un dzērienus, ko esam pieraduši lietot ikdienā, piemēram, sausās brokastu pārslas, maize „ķieģelītis”, doktora desa, kartupeļu pankūkas, ceptas olas, čipsi, šokolāde "Snickers", gailenes, kausētais siers „Dzintars”, skumbrija, baltā mērce, frikadeļu zupa u.c. Atliek vien ievadīt cik gramus no kā tu esi ēdis pusdienās un nospiest pogu „Rēķināt”.


Trešā labā lieta ir kalkulators, kas aprēķina, cik kaloriju var nodedzināt dažāda veida fiziskajās aktivitātēs. Atliek vien ievadīt ko esi darījis un cik minūtes, lai kalkulators aprēķinātu nodedzinātās kalorijas. Daži no fizisko aktivitāšu piemēriem – aerobika, braukšana ar riteni, dārza darbi, dejošana, peldēšana, slēpošana – un lai cik dīvaini neliktos, arī ēšana. Izrādās, ka ēdot tiek sadedzinātas 85 Kcal stundā. Taču diez vai tas atsvērs stundas laikā apēstās kalorijas :)

2 komentāri:

Anonīms teica...

Baigi labais kalkulators, tikai rāda to, kas man nepatīk...

Anonīms teica...

Pietrūkst tajā lapā kalkulatora, kas aprēķinātu, kāds katram būtu vēlaimais uzņemto kaloriju daudzums.