Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2008. gada 12. augusts

Vinnijs pūks un viņa draugi internetā

Jau agrāk rakstījām, ka ir atvērts pasaku portāls, kurā ikviens bez maksas var lasīt latviešu tautas, cittautu un dažādu rakstnieku (literārās) pasakas, skatīties animācijas filmas un klausīties audiogrāmatas latviešu valodā. Pagājis jau labs laiciņš un es ar prieku konstatēju, ka projekts turpina attīstīties un portālā parādās arvien vairāk un vairāk jaunumu.

Visvairāk es priecājos par audiogrāmatām un animācijas filmiņām, jo līdzvērtīgu legālu un bezmaksas alternatīvu latviešu internetā neatrast. Jau šobrīd plašā izvēlē ir audiogrāmatas autoru darbiem un pasakām, piemēram Astrīdas Lindgrēnes Brālītis un Karlsons, kas dzīvo uz jumta, Mio manu Mio, Grāmata par Pepiju Garzeķi, Alana Aleksandra Milna Vinnijs Pūks un viņa draugi, Ērika Kestnera Divas Lotiņas un Emīls un Berlīnes zēni, Jāņa Akuratera Kalpa zēna vasara, Jāņa Jaunsudrabiņa Zaļā grāmata un Baltā grāmata, Annas Sakses Pasakas par ziediem, Imanta Ziedoņa Krāsainās pasakas, Kārļa Skalbes Kaķīša dzirnaviņas un citi darbi,no kuriem liela daļa ir skolu obligātā literatūra.

Savukārt animācijas filmu (pasaku kino) klāstā ir Fantadroms, Dillī Dallī, Kabata, Ness un Nesija, Sprīdītis, Suns Funs un vējš, Zaķīšu pirtiņa un citi latviešu kino meistardarbi, kas priecēs gan tos bērnus, kas jau sen kā izauguši, gan tos, kas vēl mazi. Atgādināšu, ka audiogrāmatas var ierakstīt mp3 formātā. Man tiešām ir liels prieks par šo projektu, kas parāda, ka ne par visu šai pasaulē jāmaksā nauda :)

3 komentāri:

Veneranda teica...

Mani ļoti sajūsmina šis projekts. Ik pa laikam tajā ieskatos. Citreiz lai paklausītos slavenu cilvēku balsis,kā viņu izpildījumā izklausās pasakas. Man patīk arī atjautīgās spēles. Bet visvairāk laikam tomēr audiogrāmatas, kas arvien vairāk parādās. Arī atjautīgie burtu sargi ir brīnišķigi. Šis projekts interesants gan maziem, gan lieliem. Vēl tikai gribētos, lai audiogrāmatas varētu iepirkt bibliotēkas vajadzībām un piedāvāt tās izmantot tiem,kas nevar atnākt uz bibliotēku un nevar paši lasīt. Bibliotēkas varētu izmantot pleijerus un ar to starpniecību aktivizēt šo audiogrāmatu plašu izmantošanu, jo ne jau visiem mājās ir datori.

Anonīms teica...

Zinātniskajā bibliotēkā ir diezgan liela pasaku filmu izvēle.Tas tiešām ir labi, ka ierakstus var paņemt uz mājām un kopā ar bērniem paskatīties visiem jau sen zināmas, bet tik mīļas filmiņas.

Forex Trading Latvija teica...
Šo komentāru ir noņēmis emuāra administrators.