Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2008. gada 21. maijs

Esam īpaši apmācīti:)

"Trešais tēva dēls" daudzām Latvijas bibliotēkām atnesis datorus, bezmaksas internetu un īpaši apmācītus bibliotekārus.

Arī līdz tam bibliotekāri bija labi sagatavoti darbam. Taču, kā saka, dubults neplīst, un atkārtošana ir zināšanu māte. Bija jau arī dažas pilnīgi jaunas lietas, sevišķi saistībā ar tehnoloģijām, psiholoģiju, mārketingu un projektu vadību. Datorus lasītāji jau aktīvi izmanto, liela piekrišana ir jaunajam krāsu printerim/kopētājam. Bibliotekāri mācības pabeiguši, pēdējās nodarbības bija par mūžizglītību un lasītāju motivāciju.

Bija jauki ar visiem satikties gada garumā, parunāt pretī lektoriem, kaut ko jaunu arī uzzināt. Man sevišķi patika tie lektori, kas neko par bibliotēkām iepriekš nezināja, tāpēc viņu uztvere bija pilnīgi savādāka. Skaidrs, ka bibliotekāri daudz ko zina, jo ir izglītoti un arī sistemātiski lasa. Reizēm pašiem liekas, ka tikpat daudz zina arī citi par informācijas satura meklēšanas tehnoloģijām, bibliotēkas uzdevumiem un pakalpojumiem. Mācības lika uz daudz ko paskatīties it kā no malas. Esam gatavi tālāk mācīties paši un arī palīdzēt ikvienam orientēties datoros, internetā un grāmatu pasaulē!

Bildēs var apskatīt mūsu lektores Annu Mauliņu (LNB), Dzintru Pungu (JZB) un arī daļu no pēdējo nodarbību klausītājiem.

5 komentāri:

Anonīms teica...

Paldies Bilam un Melindai! :)

Anonīms teica...

Paldies Kisam un lektoriem, kā arī mācību centra vadītājai Dzintrai.

Anonīms teica...

Feinas bildes:)

Anonīms teica...

"Trešais Tēva dēls mums atnesa internetu ....." Bils G. ir trešais tēva dēls?! :)

Anonīms teica...

Nu Bils Geits finansēja projektu "Trešais tēva dēls"! Latviešu tautas pasakas varonis- trešais tēva dēls, kas no radu puses tika uzskatīts par padumju, jo žēloja grūtdieņus, dabu, centās visiem palīdzēt, beigu beigās uzvarēja ar savu tikumu. Viņam tēvs atstāja trīs zirgus: vara, sudraba un zelta, kas nodrošināja princeses nonešanu no stikla kalna. Nu un mūsdienu variantā arī bibliotēka un bibliotekārs ir tāds trešais tēva dēls, kas iestājas par trūcīgākās sabiedrības tiesībām uz informāciju un zināšanām, tāpēc rūpējas par viņu vajadzībām un interesēm jeb, gudri izsakoties, veicina viņu konkurētspēju mūsdienu tirgus pasaulē:) Pateicoties šim projektam un arī- Pirmā tikšanās ar bibliotēku, mūsu bibliotēka ir ieguvusi jaunu elpu- tik daudzi zinātkāri zēni un meitenes ik dienas to apmeklē un priecājas par visu, ko mēs varam tiem piedāvāt! Atnāc arī tu un klātienē to visu apzini:)