Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2008. gada 12. maijs

100 gudro galvu citāti

Pārlielupes bibliotēka nupat saņēmusi kārtējo jauno grāmatu pievedumu. To vidū gribu izcelt kādu neliela formāta grāmatu par un ap mūsu valstsvīriem, kas radījuši daudz krāšņu un iespaidīgu izteicienu. Lai šie spilgtie citādi tautai neaizmirstos, Lato Lapsa tos apkopojis grāmatā "100 gudro galvu un citi zvēri".

Grāmatiņai ir 131 lappusīte un personu rādītājs. Iesaku visiem palasīt- jautrība garantēta un arī nostalģiskas atmiņas par citāta rašanās vēsturi. Varēs arī atsvaidzināt atmiņā, kādos "mīļvārdiņos" deputāti viens otru saukājuši. Ieskatam septiņi nelieli citāti.

"Politiķi ir kā baloži- pirms vēlēšanām ēd no rokas, bet pēc vēlēšanām… taisa uz galvas." (Bijušais Saeimas deputāts Joahims Zīgerists)

"Mēs esam labsirdīgi kā lauku papi, bet, ja kāds mūs aiztiek, tad nokožam ne tikai pirkstu, bet visu roku." (Bijušais Saeimas deputāts Gundars Bērziņš)

"Vaina jau nav nepietiekamā nodokļu iekasēšanā. Mūsu valsts patlaban ir kā putnu ligzda- daudzi knābīši, visi vaļā un gaida to slieku. Taču slieka ir viena. Tiem daudzajiem gaidītājiem, kuri var, bet nestrādā, ir jārada neciešami apstākļi…" (Ekspremjers Vilis Krištopāns)

"Esmu gatavs šim solim, bet nezinu, kurā virzienā to spert." (Bijušais Saeimas priekšsēdētājs Indulis Emsis).

"Ar naudu ir tāpat kā ar mēsliem- tur, kur to trūkst, nekas neaug, bet tur, kur to ir par daudz, -smird." (Ekspremjers Guntars Krasts)

"Es teiktu, ka nevis nauda, vara un slava pārbauda mani, bet es pārbaudu naudu, varu un slavu." (Andris Šķēle)

"Televīzijai neatkarība ir jāsaglabā, bet pilnīgi neatkarīgi ir tikai miroņi." (Bijušais LTV ģenerāldirektors Rolands Tjarve)

Arī internetā to var palasīties.

Nav komentāru: