Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2008. gada 28. janvāris

Konkursa 2.kārtas jautājumi

Nedēļas laikā līdz 4. februārim pulsten 11.oo Lursofta datu bāzē Laikrakstu bibliotēka jāatrod un jānosūta konkurss@lursoft.lv atbildes uz pieciem jautājumiem:
  1. Katram sportistam karjerā ir bijuši gan kāpumi, gan kritumi. Kāpuma brīžos presē var lasīt jūsmīgas publikācijas par panākumiem, bet krituma brīžos nesaudzīgu kritiku. Cik publikācijās 2003. gadā presē ir pieminēts biatlonists Ilmārs Bricis?
  2. Kā arābu valodā sauc kukuli amatpersonām?
  3. Par kādu kultūras notikumu tiek lietots salīdzinājums "..tāpat kā pašu zemē izaudzēts kartupelis, kuram augsto kvalitāti piešķir mūsu tieksme uz visa latviskā mīlēšanu"?
  4. Kurai aktrisei veltīti šādi vārdi "Смотрю на вас и понимаю — как хорошо, что есть Photoshop"?
  5. Kas teicis, ka 19. gadsimtā radās ilūzijas, ka cilvēce ir gatava lielām pārmaiņām, ka iespējams to «uzlabot». Kaut vai Marksa mācība. 20. gadsimts pierādīja, ka, šo teoriju izmantojot praksē, nevis rada jaunas vērtības, bet tās tiek iznīcinātas.

Veiksmi meklējot nākamos piecus jautājumus! Izskatās, ka šoreiz cietais rieksts ir 3.jautājums. Diezgan sarežģīti atrast atbildi:) Pagaidām neesmu īsti pārliecināta par 5. jautājuma atbildi. Citādi viss kā iepriekš-jāmeklē pēc vairākiem atslēgvārdiem. Nepaļaujieties uz citātu precizitāti.:)

P.S. Konkursa organizatori vēl nav publiskojuši pareizās atbildes uz 1.kārtas jautājumiem, taču visi grib zināt, vai pareizi atbildēja, tāpēc nopublicējam atbildes, kas mūsuprāt, ir pareizas:
(kaķuvecene Anastasija; rakstniece Gundega Repše;
mākslas kritiķe Helēna Demakova; Džordžs Gēršvins, Kols Porters, Džeralds Kerns; R.Blaumaņa "Purva bridējs" Edgars.)

4 komentāri:

Anonīms teica...

Šodien sastapos ar neparedzētu problēmu: Lursoftā vienā reizē var meklēt informāciju tikai no viena datora. Tas nozīmē, ka tikai viens cilvēks:( To nezinot, datu bāze izmeta gan mani, gan lasītāju. Interesanti gan,kā Limbažu Bērnu bibliotēka paspēj nodrošināt 103 lasītāiem,kas piedalās konkursā, izmantot datu bāzi:)Neskatoties uz vairākiem āķīgiem jautājuma uzstādījumiem, mūsu lasītāji tiek galā samērā veiksmīgi. Bibliotekāriem,protams, tas ir patīkams sīkumiņš:)Nāc droši uz bibliotēku, mēs tev palīdzēsim meklēt un arī atrast atbildes:)

Anonīms teica...

Kā ar to aktrisi un photoshop'u? Varbūt var pamest kādu mājienu, kurā virzienā meklēt atbildi?

Anonīms teica...

Lursofta laikrakstu bibliotākā viegli meklēt pec jebkura teksta, vajag apskatīt palīdzibu, tur ieteikts, kā labāk meklēt: izvēloties konkrētus vārdus,kuru galotnes aizstāj ar zvaigznīti (*) vai pēc citāta,ko ieliek pēdiņās (") vai izmanotojot bula operatorus (un, vai). Šajā gadījumā prātīgi izmantot daļu citāta. Tā ir krievu aktrise:) Veiksmi!

Anonīms teica...

Paldies, Veneranda!