Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2008. gada 22. janvāris

Konkursa 1.kārtas jautājumi

Gribi datoru? Nopelni, meklējot atbildes uz 25 jautājumiem! Piedalies konkursā līdz 22.februārim. Katru pirmdienu pulksten 11.00 tiek publicēti pieci jautājumi internetā. Atbildes jāsameklē nedēļas laikā un jānosūta uz e-pastu: konkurss@lursoft.lv

Par sevi jānorāda: vārds, uzvārds, telefona numurs, bibliotēkas nosaukums un lasītāja kartes numurs. Var pievienot e-pastam stāstījumu par savu bibliotekāru.

Konkursa 1.kārtas (21.01.08-27.01.08) jautājumi:

1. Bērnībā viņa bija Kira, vēlāk skaistā mūķene Nastja. Kā viņu sauc tagad, pēc divdesmit gadiem?
2. Viņa nevar izvēlēties, vai kaifot par pārvērtībām toņos un miglas apjomiem, vai atbalstīt tos cilvēkus, kas nezaudē redzi, gan tumsā, gan saules gaismā, pat diadēmas žilbināti. Kas viņa ir?
3. Kura pazīstama persona teikusi, ka nav jānocitē izcili domātāji, lai pateiktu, ka 20. gadsimts ir piedzīvojis agrāk neredzētas intelektuāļu nodevības ainas un totalitārās iznīcināšanas mašīnu paceļ industrijas līmenī?
4. Kas gadsimta sākumā sarakstījis mūžam zaļos skaņdarbus, par kuriem, pēc Raimonda Paula domām, valda liela nostalģija?
5. Viņš ir noklīdusī avs, kura gandrīz visu mūžu ir klaiņojusi apkārt. Bet varbūt, ja blakus būtu bijuši vecāki, kuri spētu pastiept roku, lai viņš nenogrimst, nepazūd, viņa dzīve būtu bijusi savādāka. Kas ir viņš?

Atbildes jāmeklē laikrakstu bibliotēkā, tāpēc prasi bibliotekāram datu bāzes paroli un, ja vajag, arī palīdzību!

Parasti bibliotekāri prot ātri atrast atbildes, taču šoreiz iet pagrūti. Pagaidām nevaram tikt galā ar 4.jautājumu:) Ceram, ka lasītājiem ies veiklāk. Vispār konkursā piedalīties paši bibliotekāri nevar, taču asināt prātu vajag:)

2 komentāri:

Anonīms teica...

Uff, beidzot rokā arī grūtais jautājums!

Anonīms teica...

Mēģināju iztikt ar google,atradu tikai atbildi uz pirmo jautājumu. Būs vien jāiet uz bibliotēku, lai piekļutu Lursoftam un pameklētu laikrakstu pilnajos tekstos:)