Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2007. gada 20. novembris

Mēs Eiropā

Bibliotēka saņēmusi vairākas grāmatas par Eiropas Savienību, kas vienkārši un saprotami stāsta par pašu svarīgāko katras valsts dzīvē. Tieši tāpēc tā ir ieteicama ikvienam lasītājam, lai uzzinātu katras valsts pamatlietas.

Eiropas Savienības dalībvalstis.Izskaidrots, kas ir Eiropas Savienība, kā tā radās, kas to vada, kādi ir tās simboli, politikas virzieni, kā arī par katru valsti dotas šādas ziņas: teritorijas lielums, iedzīvotāju skaits, galvaspilsēta, iekšzemes kopprodukts uz vienu iedzīvotāju, augstākais kalns, garākā upe, valsts iekārta, nauda, simboli, oficiālā mājaslapa internetā. Grāmatiņa bagātīgi ilustrēta.

Mēs Eiropā! Sniegta informācija par Eiropas Savienības vēsturi, parādīts, kā darbojas Eiropas Savienība, kādas ir komisijas, cik daudz tajās locekļu un kāda ir to loma. Uzskaitīti Eiropas Savienības iedzīvotāju iespējas ceļot, strādāt, izglītoties, saņemt sociālās garantijas u.c. labumi.

Kur internetā atrast informāciju par Eiropas Savienību? Pēc savas struktūras tas ir tematiskais saišu katalogs par Latvijas dalību Eiropas Savienībā, politiku, likumdošanu, ES institūcijām, Es paplašināšanās jautājumiem.

Ceļojums pa Eiropas Savienību. Grāmata bērniem ar būtiskākajiem datiem par katru ES valsti ar interesantu praktisku uzdevumu, lai padziļinātu zināšanas par konkrēto valsti.

Iepazīsim Eiropu! Atraktīva uzziņu grāmata par Eiropas Savienības valstīm: klimatu, dabu, jūrām, valodām, kaimiņiem, par lēmumu pieņemšanu.

Piemēram, Pārvietošanās nodaļā uzzinām, ka garākais dzelzceļa tunelis Eiropā ir Lamanša tunelis, ka augstākais tilts pasaulē (245 metri) ir Mijo viadukts Francijā, kas tika atklāts 2004.gada decembrī.

Interesanta nodaļa ir Četrdesmi slavenības no A līdz Z. Sarakstā minētas 40 personības no dažādām valstīm, norādot veikumu. Piemēram, Štefans Baničs, slovāks, 1913.gadā izgudroja izpletni. Grāmatā minētas svarīgākās organizācijas, kur var saņemt informāciju, un to konktaktinformācija.

1 komentārs:

Maija teica...

Varbūt var likties, kamdēļ mūsdienu interneta pasaulē izdot tik daudz grāmatu par Eiropas Savienību, ja tai pašai ir tik daudz interneta mājas lapas par visādiem tematiem, bet te jau laikam arī slēpjas tas āķis - no savas pieredzes varu teikt, ka šīs Eiropas lapas ir ļoti lielas savos izmēros, ļoti sazarotas, tāpēc tādam cilvēkam, kas nav radis rakāties interneta džungļos (un pat tādam, kas ir) vai arī cilvēkam, kas meklēt vienu, bet konkrētu lietu, grūti tur kaut ko atrast. Man jau personīgi interesētu paskatīties uz to grāmatiņu, kurā ir norādes, kur kādu info meklēt :)