Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2007. gada 5. oktobris

Mirdza Ķempe uzvar

Noslēgusies dzejas dienām veltīta aptauja-minēšana par attēlā redzamās latviešu dzejnieces personību. Sīva cīņa izvērsās starp Aspaziju, Austru Skujiņu (katrai pa 23% balsu) un Mirdzu Ķempi (41%), izvirzot M. Ķempi līderpozīcijās.
Balsoja arī par Vizmu Belševicu un Māru Zālīti (abām pa 5%), savukārt visiem bija skaidrs, ka attēlā redzamā meitene noteikti nevar būt ne Zinaīda Lazda, ne Broņislava Martuževa. Ar prieku varu paziņot, ka vairākums ir uzvarējis – attēlā redzamā meitene tik tiešām ir Mirdza Ķempe 9 gadu vecumā. Apsveicu visus, kas uzminēja pareizi – uzdevums tiešām nebija no vieglajiem! :)

Aptaujas mērķis bija parādīt latviešu dzejniekus neierastākā gaismā – bērnības bildēs un iepazīstināt emuāra lasītājus ar Latvijas Akadēmiskās bibliotēkas un Rakstniecības, teātra un mūzikas muzeja kopīgi veidoto Personu un vietu attēlu datu bāzi
, kurā var atrast latviešu dzejnieku, rakstnieku un citu ievērojamu cilvēku fotogrāfijas. Par šo datu bāzi vairāk lasiet šeit.
Lai atrastu pārējo šajā aptaujā iekļauto dzejnieču bildes, klikšķiniet uz viņu vārdiem.

3 komentāri:

arturchix teica...

Hehe, es nobalsoju par Belševicu, taču man tiešām nebija ne jausmas. :)

Anonīms teica...

Man prieks par Ķempi!:) Man ļoti patīk viņas mīlas lirika un miniatūras. Anna Lācis, pie kuras studiju laikā mazliet dzīvoju un viņu pieskatīju, man stāstīja, ka Mirdzas Ķempes partejiskie dzejoļi, tai skaitā par Ļeņinu, tapa publiski,dzerot vīnu un ritmiski pastaigājoties draugu tusiņos. Pēc būtības tās jau ir ritmiski politiskas rīmes. Ja aptaujas dalībnieki neizmantoja norādīto fotogrāfiju datu bāzi, varēja viegli kļūdīties. Visas minētās dzejnieces ir tumšmates un diezgan līdzīgas:)

Anonīms teica...

izņemot Belševicu, viņa, man šķiet, bija blondīne :) Brīnos, ka neviens nebalsoja par Martuževu, nu dikti līdzīga izskatās :)