Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2007. gada 4. oktobris

25 dienas ar francūzi Žilu Vernu


Aicinām apskatīt ceļojošo izstādi par slaveno franču rakstnieku Žilu Vernu (1828.g. 8.febr. -1905.g.24.marts) un izvēlēties kādu viņa romānu no bibliotēkas krājuma. Sadarbībā ar Francijas Kultūras centru izstāde ceļo pa Latvijas bibliotēkām kopš 2006. gada maija. Tagad tā ir Jelgavā un līdz 31. oktobrim to var apskatīt Pārlielupes bibliotēkā. Papildus iegūtajiem materiāliem bibliotekāri sagatavojuši krājumā esošo grāmatu izstādi. Ceļojošās izstādes materiāli noformēti 14 lielās planšetēs. Visi, kas prot franciski, varēs rūpīgi tekstu izlasīt. Pārējiem varētu pietikt ar daudzveidīgo attēlu apskati. Ž.Verns sarakstījis neparasto ceļojumu sērijā 64 romānus, no kuriem latviski pieejami 25. Atcerieties vismaz Kapteiņa Granta bērnus, Astoņdesmit dienās ap zemeslodi. Šie romāni iepazīti arī ar kino starpniecību. Vērts izvēlēties drēgnajiem rudens vakariem kādu Ž. Verna piedzīvojumu romānu. Tiesa, franču valodā nevaram piedāvāt, tikai latviešu un krievu. Ja kāds nav lasījis Ž Verna romānus, viņu sagaida pārsteidzoši piedzīvojumi.

1 komentārs:

Anonīms teica...

labais, būs jāapskata! Izcils rakstnieks. Taisni jābrīnās, kā cilvēkam strādāja fantāzija. Kaut kur lasīju, ka visus darbus viņš uzrakstījis tā arī neizejot no sava kabineta, bet cilvēki bija pārliecināti, ka viņš bijis liels ceļotājs :)