Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2007. gada 11. oktobris

Grāmatas lūkojoties

Trešdien bijām izbraukuši uz Rīgu un „ņēmām cauri” divas grāmatu bāzes: Lgrāmatu un Janus piecu cilvēku komandā: trīs no Zinātniskās bibliotēkas, pa vienam no Pārlielupes un Miezītes bibliotēkas. Katram bija iepriekš zināms, ko tieši meklēt, tāpēc ar piecām stundām pietika, lai tiktu pie jaunām un interesantām grāmatām. Lgrāmatā salūkoto vedām līdzi, tagad tās atrodas Zinātniskās bibliotēkas komplektēšanas un apstrādes nodaļā un izies uzskaites un apstrādes procesus, lai pēc tam nonāktu pie lasītājiem pēc pāris nedēļām.
Mans uzdevums bija iepazīties, izvērtēt un atlasīt grāmatiņas 2-3gadus veciem bērniem. Piedāvājums bija samērā plašs gan latviešu, gan krievu valodā. Tās ir tādas grāmatas, ko bērni nevar tik ātri saplēst- uz bieza kartona ar spilgtām bildēm un nelielu tekstu. Man sevišķi patika Janus piedāvājums mazajiem- brīnišķīgas muzikālās grāmatiņas gan ar miega dziesmiņu, gan Brēmenes muzikantu ēzelīša jē-jē. Uzreiz atcerējos, kā šīs dziesmiņas un grāmatiņas kādreiz patika maniem bērniem un man pašai arī. Vispār grāmatiņu ir daudz, uz bāzi nevar nākt ar bērniem, citādi ārā netiktu. Tik daudz visa kā, ka acis vien griežas!:)

Priecājos, ka Pārlielupes bērniem tagad būs jaukas grāmatiņas. Ceru, ka vecāki to pratīs novērtēt, nāks uz bibliotēku un izmantos tās gan akcijas laikā „Pirmā tikšanās ar bibliotēku” novembrī, gan arī vēlāk. Grāmatiņu lasīšana kopā ar bērniem, dzejoļu skaitīšana un dziedāšana palīdz attīstīt bērnu fantāziju un saprast apkārtējo vidi.

Nupat bibliotēkā izlikām daudzas jaunas grāmatas krievu valodā arī pieaugušajiem lasītājiem gan daiļliteratūru, gan nozaru literatūru. Tā ka ir ko izvēlēties. Nāciet un lasiet!:)

1 komentārs:

Anonīms teica...

jā, ēzelīša jē-jē bija labais! Man patika arī pati multenīte :)