Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2007. gada 29. oktobris

Emuāra radošā darbnīca

Emuāra radošā darbnīca būs sestdien, 24.novembrī no pulksten 11.00 līdz 15.00 Jelgavas Zinātniskās bibliotēkas zālē. Tāpēc lūdzam rezervēt šo laiku, lai uzzinātu, kā veicies Pārlielupes emuāram 100 dienu ilgajā vēsturē, iepazītos ar emuāra autoriem, panākumiem, problēmām un iecerēm. Uzzināsiet par bibliotēku blogu attīstību pasaulē, kāpēc vajag blogot, par dažādām iespējām un praktiski izveidosiet savu blogu.

Aicinām piedalīties esošo bibliotēku blogu veidotājus, kā arī tos, kas vēl tikai par to domā, jebkuru interesentu un bibliotēkas lasītāju. Pasākumā piedalīsies blogu speciālists Jānis Ziediņš un LU SZF Informācijas un bibliotēkzinātnes profesionālie maģistranti Baibas Mūzes vadībā. Aicinām pieteikties brīvprātīgos runātājus par teorētiskiem, tehniskiem un praktiskiem blogošanas jautājumiem, dalīties ar savu pieredzi. Visus, kas grib piedalīties pasākuma praktiskajā daļā, lūdzam pieteikties pa e-pastu līdz 20.novembrim, lai varam nodrošināt datorus praktiskajām nodarbībām.

Pasākuma programma paredzēta šādi:
11.00-12.00 (Pārlielupes emuāra prezentācija, iepazīstināšana ar autoriem, jautājumi un atbildes, citu blogu pieredze)
12.00-13.00 (Ieskats bibliotēku blogu attīstībā pasaulē, blogu teorētiskie un tehniskie aspekti)
13.00-15.00 (Jauna bloga praktiska izveide, konsultācijas). Gādāsim arī, lai gluži badā jūs nepaliktu, kamēr nodosities teorētiskām un praktiskām blogu lietām. Rakstiet un nāciet klausīties, gan noderēs:)

P.S. Šai dienā bibliotēka būs pieejama tikai pasākuma dalībniekiem.

5 komentāri:

arturchix teica...

Skaisti, vajadzētu būt interesanti. :)

Anonīms teica...

Būs arī. Es arī būtu priecīga, ja mani kāds iepriekš būtu pamācījis un norādījis uz problēmām un grūtībām, kā arī daudzajām iespējām, lai reizēm nemaldītos trīs priedēs. Jāņem vērā, ka sākas kā jautrs plezīrs, bet pārvēršas par smagu drabu:))

Anonīms teica...

tā, laikam tad jau jāgatavo smalka runa :) Vispār super ideja rīkot šādu radošo darbnīcu. Ja es nebūtu jau apguvusi blogošanu, labprāt palūrētu, kā to dara. Turklāt viss par baltu velti! :)

Baiba teica...

Tā tiešām ir ļoti laba iespēja studentiem un citiem interesentiem iepazīties ar to pieredzi, kuru kāds jau ieguvis. Malači Pārlielupē, ka uzdrošinājāties! Prieks, ka ir arī citi sekotāji. Varbūt, ka vajadzētu uzaicināt arī no citām bibliotēkām blogu veidotājus?

Anonīms teica...

Būs, būs arī citu bibliotēku blogeri, piemēram, Aizpute pilnīgi noteikti!:))