Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2007. gada 27. oktobris

Bila Geitsa datori

Nākamā gada janvārī lasītājiem būs par 28 datoriem vairāk izmantojamu datoru Jelgavas Zinātniskās bibliotēkas sistēmā. No tiem seši būs Pārlielupes bibliotēkā, kur šobrīd ir tikai divi publiski izmantojami datori, e-kiosks tai skaitā.

Trīs datori ir bibliotekāriem profesionālo pienākumu veikšanai. Reizēm šos datorus izmanto lasītāji ekstra gadījumos. Datoru izmantošana ikvienam reģistrētam bibliotēkas lietotājam ir pieejama bez maksas vienu stundu pēc slīdošā grafika. Jo vairāk datoru bibliotēkā būs, jo vairākiem lasītājiem varēsim vienlaicīgi nodrošināt to izmantošanu. E-kioska izmantošanu šobrīd nosaka tikai lietotāji. Lai varētu nodrošināt no Bila Geitsa fonda saņemtajiem datoriem interneta pieslēgumu, ir izstrādāts darbu grafiks: centrālo kabeli Pārlielupes bibliotēkā ievilks 3.decembrī, bet pēc nedēļas arī bezvadu interneta pieslēgumu. Līdz gada beigām jānodrošina arī darba virsmas. Tādējādi nosacīti šobrīd esošā bērnu lasītava pārtop internetlasītavā. Bērnu vajadzībām tiks ierīkots bērnu stūrītis abonementā.

2 komentāri:

Anonīms teica...

Ko pie jums var darīt e-kioskā?

Anonīms teica...

e-kiosks ir tāds pats dators, tikai nedaudz funkcionāli citāds. Ar to nevar tikt pie bibliotēkasnopirktajām datu bāzēmun no tā neko nevar izdrukāt, jo tas domāts informācijas iegūšanai bezmaksas interneta avotos.