Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2007. gada 16. oktobris

4626- pirmskolas vecuma jelgavnieki

Gatavojot datus projektu konkursam „Pirmā tikšanās ar bibliotēku”, par ko jau esam rakstījuši, vajadzēja noskaidrot, cik daudz bērnu pirmsskolas vecumā dzīvo Jelgavas pašvaldības teritorijā, kā arī uzrādīt, cik daudz ir 2-3 gadus veci bērni un cik lielu skaitu no tiem bibliotēka gatavojas šajā lasīšanas programmā iekļaut. Ar Jelgavas Izglītības pārvaldes, Dzimtsarakstu nodaļas un Statistikas pārvaldes Jelgavas nodaļas darbinieku palīdzību dati tika apkopoti.
Jelgavā dzīvo 4626 pirmsskolas vecuma bērni līdz 6 gadu vecumam. Tai skaitā 2 un 3 gadus veci ir 1448 bērni. Pārlielupes bibliotēka sadarbībā ar bērnudārzu „Pīlādzītis” gatavojas programmā iesaistīt 94 bērnus. Ļoti ceram, ka arī mājas bērni, kas neapmeklē bērnudārzus, piepulcēsies, ka vecāki gribēs iepazīstināt ar bibliotēku un grāmatām, kas speciāli iegādātas šai vecuma grupai. Tā būs arī jauka iespēja- katram bērnam saņemt dāvanā grāmatiņu.

Nav komentāru: