Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2007. gada 6. oktobris

Pirmā tikšanās ar bibliotēku

Rietumu bibliotēkās par lasītājiem iesaista pavisam mazus bērnus. Kādā Dānijas bibliotēkā dzirdēju, ka tiklīdz bērnam paliek viens gads, tā to kopā ar vecākiem uzaicina apmeklēt bibliotēku un uzdāvina pirmo grāmatiņu. Kaut kas līdzīgs iespējams tagad arī Latvijā: ir izsludināta Lasīšanas veicināšanas apakšprogramma Pirmā tikšanās ar bibliotēku, akcentu liekot uz 2-3 gadīgu bērnu iesaistīšanu.
Tik mazi bērni jau paši nelasa, tātad jāsadarbojas ar jaunajiem vecākiem, kas lasīs grāmatas priekšā bērniem, savukārt bibliotēka iekārtos atbilstošu vidi, nodrošinot mēbeles un grāmatas- rotaļlietas, kas veikalos ir samērā plašā sortimentā, kā arī dažādus pasākumus. Protams, tas iespējams tikai ar pašvaldības finansiālu atbalstu. Bērnudārza bērnus varēs vienkāršāk šajā programmā iesaistīt. Mājas bērnus cerams, vecāki pieteiks savai tuvākajai bibliotēkai paši.
Internetā lasīju, ka organizatori pavisam Latvijā cer bibliotēkās šajā projektā iesaistīt ap 7000 bērnu vecumā no diviem līdz trijiem gadiem. Jo agrāk ieinteresē par grāmatu pasauli, jo vairāk cilvēku lasīs arī skolas vecumā un pieauguši.

Nav komentāru: