Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2007. gada 4. septembris

Met grabažas pār bortu

Cik bieži mēs tā izsaucamies, tuvojoties jaunam gadam. Tomēr ieradums vai slinkums ņem virsroku un pēc zināma laika viss iet savu gaitu. Mūs traucē veci ieradumi, mantu kalni un traucējošas, reizēm pat traumējošas domas. Ne vienmēr ir grūti uzsākt jaunu, citādāku dzīvi. Daudz grūtāk turpināt iesāktās pārmaiņas.

Tas attiecas uz visām dzīves sfērām. Arī uz veselīgu dzīvesveidu un pareizu ēšanu. Vakar LTV1 raidījumā „Šeit un tagad” profesors ieteica uzmanīties ar medikamentu, arī tautas līdzekļu lietošanu. Kas vienam palīdz, otram var kaitēt. Šovakar runās par pareizu ēšanu. Profesors uzskata, ka vislabāk nodrošināt svara pieaugumu var badojoties. Izrādās, tauku šūnas uz laiku saplok, taču viņām ir atmiņa. Sākoties normālai uztura uzņemšanai, tauku šūnas atriebjas dubultā. Par šo jautājumu daudz grāmatu sarakstīts. Ikviens no mums var pateikt, ka teorētiski zina to visu un ir arī praktiski piedzīvojis šādu atriebību. Kā no jaunām izmaiņām veidoties paradumam, ko īstenot visu dzīvi, par to atraktīvi stāsta Z.Kubelkas dāmu romāns „Ofēlija mācās peldēt”, kas šķiet, daudz veiksmīgāk nekā diētas grāmatas parāda ceļu, kas ejams. Galvenā varone ir izglītota dāma, kas ilgus gadus strādājusi Kanādas bibliotēkās, bet vēlāk izveidojusi grāmatu apgādu. Tā ka viņa zina, ko dara. Seko Ofēlijas padomam un met grabažas pār bortu!

2 komentāri:

Anonīms teica...

starp citu, diezgan interesanta grāmata. Vairāk par visu man patīk Kubelkas fantāzijas lidojums, kad iet runa par salīdzinājumu pretstatīšanu. Piemēram, visa pasaule piedod vīriešiem viņu dzīšanos pēc brunčiem. Kādi tik sultāni nav izslavēti ar savu gudrību un dāsnumu. Simtiem konkubīņu lielās armādas, kas tup ieslēgtas viņu pilīs, ēnu uz šiem dižajiem vīriem nemet. Taču, vai tauta mīlētu Elizabeti II, ja viņa Bekingemas pilī ieslodzītus turētu simtiem veselīgus jaunekļus? Vai viņu uzskatītu par taisnprātīgu, ja viņa klāstītu, ka ikkatram no jaunekļiem viņa ir godīgi iedalījusi savu mīlas laiku? Izklausas jocīgi, vai ne, bet labāk palasiet pašas :)

Anonīms teica...

Tur daudz seksa ainu.Nebiju domājusi,ka svaru vislabāk var nodzīt ar gultas darbiem. Nu jā, tad jau cits prātā, nav ne laika,ne gribēšanas kaut ko ēst, arī kaloriju patēriņš liels tādās aktivitātēs. Laikam mūsdienu jaunatne par agru sāk. Ofēlijai tas sācis patikt tikai 30 gadu vecumā, bet kļuvis nepieciešams tikai vēl pēc desmit gadiem. Nez kā ir vīriešiem?