Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2007. gada 30. augusts

Saistošākā lasāmviela- mīlas romāni

Otrajā aptaujā 13 emuāra lietotāji noteica savu iecienītāko literatūras žanru. Absolūts uzvarētājs ir mīlas romānu lasītājs, gandrīz puse (46%) no atbildēm. Līdzīgās daļās ir detektīvu un fantastikas darbu mīļotāji (23%). Dzeju gan par prioritāru atzīst vien 7%. Varbūt septembrī, Dzejas dienās, kādu dzejoli izlasīs vai noklausīsies vairums bibliotēkas apmeklētāju.

Šāda žanru proporcija arī bibliotēkas ikdienā ir reāli jūtama. Visaktīvākās lasītājas ir sievietes, tāpēc dažādi romāni par mīlestību ir visvairāk iecienīti. Vīrieši pārsvarā aizraujas ar detektīviem un fantastiku. Protams, katrs lasa vairākus žanrus. Taču aptaujā varēja izvēlēties tikai vienu atbildi, sev svarīgāko.

Cenšamies noskaidrot bibliotēkas lietotāju gaumi, lai iegādātos atbilstošu krājumu. Pārlielupes bibliotēku uztur Jelgavas pilsētas pašvaldība, kuru savukārt uztur iedzīvotāju nodokļi. Līdz ar to sanāk, ka bibliotēkas lietotāji finansē bibliotēku. Savukārt, kas maksā, tas pasūta mūziku. Tātad lasītāji nosaka, kam jābūt bibliotēkas krājumos. Izmantojiet savu ietekmi!

1 komentārs:

Anonīms teica...

Anna. Zini, kad dzīvē galīgi neveicas. Kad viss piegriezies, glābiņu meklēju mīlas romānos. Izlasu un jūtos daudz labāk. Var jau būt, ka skaista mīlestība ir ne tikai romānos, taču krīzes situācijās man arī ar to pietiek.