Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2007. gada 27. augusts

„Piena glāzei” dubults prieks












Jel
gavā sestdien notika tradicionālie piena, maizes un medus svētki. Piena paku laivu regatē 16 dažādas laivas dreifēja nemierīgajos Lielupes ūdeņos. Tā bija gan ātruma sacensība, gan ideju un skaistuma parāde. Pasākums, kas prasīja pūles un līdzekļus, lai no 1000 tukšām piena pakām uzmiestarotu savu braucamrīku.
Piena tematikai visatbilstošākā laiva „Piena glāze” saņēma balvā 100 latus un diplomu, kā arī sponsora Rīgas Piensaimnieks speciālbalvu – 15 kg smago Edam siera kluci. Bibliotēkas lasītājas Dace, Gunita un Maija regatē piedalās otro gadu. Pirms gada „Trīs tantes tirgū” ieguva atraktīvākās komandas balvu.

Lai uzbūvētu stabilu braucamrīku, ikvienam tās dalībniekam bija jāiegulda pamatīgs darbs un paprāvi līdzekļi. Komandas aprēķini liecina- laiva būvēta 16 stundas, iztērēti 72 lati (parūkām, kleitām, baltajiem hēlija baloniem, skočam, transportam). Iegūtais prieks laivas būvēšanas procesā un sacensību laikā atsver smeldzošās muskuļu sāpes pēc pamatīgās airēšanās un ūdens kaujas ar citām laivām.




1 komentārs:

Anonīms teica...

pasāciens bija vienkārši superīgs un labi apmeklēts. Jelgava prot izcelties! :)