Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2007. gada 26. augusts

Ieskaties Ievas Kalves blogā

Šodien Ieva Kalve izlido uz Ameriku. Par saviem novērojumiem un piedzīvojumiem viņa stāstīs nupat izveidotajā blogā Trīs Kalves Amerikā.

Ieva raksta: „Apskatījām Venerandas radīto emuāru viņas patreizējai darba vietai un arī saņēmāmies pieķerties. Mēs gan bijām dikti čakli - arī pie Venerandas ciemos uz Jelgavu aizbraucām - parunāties un paskatīties, kā tas notiek”. Un dienu pēc apmeklējuma top blogs un pirmais ieraksts.

Pēc pieņemšanas ASV vēstniecībā Fulbraita stipendiāte ir gatava jauniem iespaidiem un Amerikas izpētei.

Ieva iedrošina arī citus gan meklēt ceļus, kā nokļūt Amerikā, aprakstot savu pieredzi, gan izveidot savu blogu.

Blogošana ir aizrautīga nodarbe, jo vienlaicīgi esi rakstnieks, mākslinieks, izdevējs un administarors. Visi procesi ir tavā kontrolē. Piedevām darba procesā apgūsti arvien jaunas lietas un uzzini to, par ko agrāk nebija ne jausmas.

Ieskatoties citu veidotajos blogos, pamanīju, ka tiek pieminēti blogu topi. Tas radīja pārdomas, nu kā gan viņi zina, cik daudz viņu emuāriem ir apmeklētāji. Izrādās, ir tāds pakalpojums.

Nesen piereģistrēju Pārlielupes bibliotēkas blogu, un izvēlējos neuzkrītošu skaitītāju. Varbūt esat jau pamanījuši. Pakalpojuma lielais plus ir tas, ka uzrāda blogu adreses, kas atsaucas uz Pārlielupes emuāru. Tā arī uzzināju par blogu Trīs Kalves Amerikā.

Labu ceļa vēju, Ieviņ, un paldies par iespēju uzzināt par tālo sapņu zemi arī Pārlielupes emuāra lietotājiem!

1 komentārs:

Jānis Ziediņš teica...

Runājot par skaitītajiem. Manuprāt, ir vērts padomāt par Google Analytics pakalpojumu, kur skaitītajs vispār ir neredzams apmeklētājiem, taču lapas pārvaldītājs apmeklējuma statistiku var apskatīt visdažādākajos griezumos.