Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2015. gada 19. novembris

Valsts dzimšanas dienu svin kā savējo

 Pārlielupes bibliotēkā 17.novembra pēcpusdienā pulcējās seniori uz Latvijas dzimšanas dienas ballīti. Valsts dzimšanas diena taču faktiski ir ikviena pilsoņa dzimšanas diena, tāpēc to svinējām tā personiskāk. Ielūgti tika  ilggadējie  lasītāji, kas bibliotēkai joprojām ir uzticīgi, un kuri nevar iedomāties savu dzīvi bez lasīšanas un Pārlielupes bibliotēkas. Ritas kundze palepojās, ka savā mūžā ir izlasījusi 7858 grāmatas, jo katru ir uzskaitījusi pēc savas skolotājas ieteikuma.

  Vispirms seniori iepazinās viens ar otru, uzklausot katra  īsu vēstījumu. Vakara gaitā tika lasīti dzejoļi par Latviju. Dzejnieks H.Krūze lasīja savus darbus.  Tika dziedātas īstenās latviešu dziesmas. Repertuāru izvēlējās  Ritas kundze, Pensionāru biedrības koriste.  Protams, netika smādēts arī cienasts.
Izrādījās, ka tikai trīs no  klātesošajiem ir  dzimuši jelgavnieki, pārējos uz šejieni atvedusi dzīve. Sevišķi dramatiska bijusi Lilijas kundzes dzimšana- 1944.gada 27.jūlijā- tajā dienā tika sabombordēta Jelgava, un viņas tēvs jau domājis, ka zaudējis sievu un bērnu. Savukārt abi kungi dzimuši vienā dienā- 15.jūlijā, tiesa dažādos gados. Bet Latvijas virsnieka V.Likerta meita Mirdzas kundze visu mūžu izmantojusi tieši Pārlielupes bibliotēku, arī tad, kad tā bija Rīgas ielā. Tā mēs visi kopīgi nedaudz atcerējāmies bibliotēkas vēsturi un secinājām, ka 2016.gadā noteikti jātaisa ballīte par godu 20 gadiem, kopš bibliotēka atrodas pašreizējās telpās.
       Kā nu dzimšanas diena bez dāvanām. Katram tika uzdāvināta grāmatzīme, ko biju noaudusi ar Kumihimo disku. Grāmatzīmju noausts  ir daudz, tāpēc katrs izvēlējās sev tīkamāko krāsas vai raksta ziņā.
Gandrīz trīs stundas paskrēja nemanot. Visiem pacilāts prāts, priecīgi par kopā būšanu un jau gaidot nākamo.

Nav komentāru: