Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2015. gada 20. augusts

Kolekcionārs viesojas Jelgavā



Auseklis Jānis Zālītis šodien ieradās Pārlielupes bibliotēkā, lai apskatītu savu etiķešu  kolekcijas izstādi un pārskatītu neizmantotos krājumus. Kolekcionārs stāsta, ka Pārlielupes bibliotēkas izstāde esot jau 156. pēc  skaita. Katra bibliotēka pēc saviem ieskatiem izmanto kādu daļu no pieejamās maizes, kulinārijas, zivju un alus etiķešu klāsta. Līdz mēneša beigām izstāde apskatāma Pārlielupes bibliotēkā. 


Zālīša kungs vēlas, lai izstāde virzītos tālāk pa Jelgavas novadu un tad uz Bauskas pusi. Tāpēc  lūgums visiem interesentiem, sevišķi bibliotēkām un  pansionātiem, sazināties ar Pārlielupes bibliotēku.

 Kolekcionārs dzīvo Krustpils novada Kūku pagastā. No 156 izstādēm klātienē nav bijis vien  12 vietās. Līdz ar to var droši teikt, ka sirmais kungs apceļo un iepazīst Latviju arī pats un sniedz mums ieskatu dažādu bakalejas  produktu vēsturē.
 Attēlā kolekcijas autors A.J. Zālītis.

Nav komentāru: