Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2011. gada 29. septembris

Divi romāni par nāvi: "Tanatonauti" un "Enģeļu impērija"

Pārlielupes bibliotēkas krājums ir papildinājies ar franču rakstnieka Bernāra Verbēra
 divām zinātniskās fantastikas grāmatām par nāvi. "Tanatonauti" jeb nāves pētnieki saturiski ir pirmā grāmata , bet "Enģeļu impērija" ir tās turpinājums. Abām galvenais varonis ir Mišels Pensons. 
Mišels Pensons ir ārsts anestezeologs, kas ar domubiedru grupu pēta mākslīgi radītas nāves jeb komas sekas- astrālā ķermeņa atdalīšanos no miesiskā ķermeņa un dvēseles piedzīvojumus ceļā uz Nāves kontinentu. Grāmata ir humora un vēsturisku faktu savijums.
"Vēstures mācību grāmata. Daži dati, ko derētu iegaumēt: 1492.gads – tiek sperti pirmie soļi uz Amerikas kontinenta. 1969.gads- tiek sperti pirmie soļi uz Mēness. 2062.gads- tiek sperti pirmie soļi uz Nāves kontinenta. 2068. gads- pirmās publikācijas par reinkarnācijas ceļu. "

Otrā grāmata "Eņģeļu impērija" ir par Mišela Pensona pēcnāves dzīvi. Viņš  eņģeļu tiesā ir savācis 600 punktus par savu dzīvi uz Zemes un var izvēlēties: atgriezties uz Zemes, lai atdzimtu kā Lieliniciētais vai arī kļūt par eņģeli jeb gaismas būtni. No "Tanatonautiem" jau zināms, ka Lieliniciētie bijuši Ābrams, Jēzus, Buda, Muhameds. Viņu dzīvi izdzīvot Mišels Pensons nevēlas, tādēļ kļūst par eņģeli. Tagad viņš ir atbildīgs par trim cilvēku dvēselēm uz Zemes. Romāns "Eņģeļu impērija" ir par to, kā Mišels Pensons veic savus eņģeļa pienākumus un par to, kā veidojas viņa aizbilstamo trīs cilvēkbērnu likteņi un arī par to, cik nesaprātīgi cilvēki izsaka vēlmes, kuras eņģeļiem jāizpilda burtiski.

Latviski vispirms tulkota 2.grāmata. Cerams, ka tiks tulkota arī romāna noslēdzošā grāmata "Mēs dievi", kas pati sastāv no atsevišķām trim grāmatām.

Iesaku izlasīt visiem, kam patīk domāt un kam patīk zinātniskā fantastika un kurus nebaida domas par nāvi.

Nav komentāru: