Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2011. gada 20. augusts

Ārstē sevi ar ķiploku

Pārlielupes bibliotēka savu krājumu papildinājusi ar jaunām grāmatām par tautas medicīnas un pašārstēšanās iespējām. Kad tabletes vēl nebija tik izplatītas, daudzi pārzināja sentēvu gudrības. Nu, pasliktinoties ekonomiskajiem apstākļiem, cilvēki atkal arvien vairāk interesējas par iespējām pašiem uzlabot savu veselību ar pārbaudītiem līdzekļiem. Viens no tādiem iedarbīgiem, visiem pieejamiem līdzekļiem ir ķiploki.

"Ķiploki ir vienīgais mūsdienās zināmais līdzeklis gan pret paaugstinātu holesterīna līmeni, gan pret hipertensiju. Tie lieliski noder sirds un asinsrites slimību profilaksei visas dzīves garumā un ir arī viens no galvenajiem līdzekļiem aterosklerozes ārstēšanai. Tā vietā, lai iedzertu vienu tableti holesterīna līmeņa mazināšanai, otru- asinsspiediena pazemināšanai, trešo- labākai urīna izdalīšanai, ceturto (aspirīnu) – trombu veidošanās novēršanai (un katrs no šiem medikamentiem var radīt arī nevēlamas blaknes), var lietot tikai vienu vienīgu drošu līdzekli- ķiploku."  (Fulders Stīvens. Ķiploki veselībai 79.lpp.)
 Protams, ir arī mazāk pazīstamas lietas, piemēram, var izmantot melnās ķimenes, dziedināt ar krāsām, pārzināt ķermeņa čakras un uz tām iedarboties, ārstēt ar ūdeni, izmantot hrorofilu zaļajos augos, ārstējot sāpošas muguras un locītavas.  Iespēju ir daudz, un katrs var izvēlēties ko sev piemērotu.  Jelgavas bibliotēkās ir pietiekami daudz grāmatu par pašārstēšanos un veselīgu dzīvesveidu.


1 komentārs:

Anonīms teica...
Šo komentāru ir noņēmis emuāra administrators.